Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Performanţă făcută cu covrigi şi margarină
Performanţă făcută cu covrigi şi margarină Email
Luni, 11 Iunie 2018 17:45

 

Karatisții de la CSM Făgăraş participă la competiții naționale şi inetrnaționale pe banii părinților CSM făgăraş ignoră activitatea acestei secții, dar cheltuieşte nechibzuit bugetul pentru handbal deşi aceşti sportivi nu prea au rezultate

     Dacă privim raportul de activitate al CSM Făgăraş, rezultatele cele mai bune le-a obținut, în fiecare an, secția karate. Indiferent de antrenor, sportivii au ajuns pe podiumurile competițiilor la care au participat. Numai că aceste rezultate deosebite nu a determinat clubul să investească şi în pregătirea acestor sportivi. O spun antrenorii de la karate şi deopotrivă execuția bugetară a CSM, pe secțiuni. Nici 5% din bugetul CSM nu s-a repartizat pentru secția karate, dar peste 90% din acesta a ajuns la handbal, seniori şi juniori. 

Antrenorul Ioan Rîmbeț spune că a cerut în repetate rînduri concucerii CSM Făgăraş să susțină şi secția karate, dar ca rezultat a fost tăiată şi masa sportivilor afați la competiții. Karate-ul a fost introdus în Făgăraş cu aproximativ 40 de ani în urmă. Aici au poposit la stagii de pregătire unii din cei mai mari maeştri. Jean Pierre Fisher, Hirokazu Kanazawa, Manabu Murakami, Masao Miura şi Ryusho Suzuki sînt doar câteva nume sonore. Lotul național de karate este format în mare parte din sportivi făgărăşeni.

La competiții cu banii părinților copiilor
 

     ,,Anul 2018 a fost un an plin de rezultate deosebite, internaţionale şi naţionale obţinute de karateka făgărăşeni, în primul rând, prin efortul financiar al părinţilor. Sacrificiile sportivilor de a se pregăti cît mai bine nu a avut sprijinul conducerii CSM Făgăraş. Am atras de foarte multe ori atenţia conducerii Clubului Sportiv Municipal că performanţă cu biscuiţi şi margarină nu se poate. Mi se acoperă foarte puţin din cheltuiala necesară pentru a participa la competiţiile pe care le avem trecute în programul competiţional 2018 şi pentru care am solicitat buget pentru a ne putea desfăşura activitatea în bune condiţii” a spus antrenorul Ioan Rîmbeț.

17 medalii la Campionatul Național SKI
 

     ,,Am participat la Campionatul Naţional SKIF România din data de 19 mai unde am obţinut 17 titluri naţionale. Ni s-a plătit doar drumul, taxa de participare şi ni s-a tăiat masa, singurul stimulent al sportivilor după 12 ore de stat în sală. De 25 de ani pregătesc sportivi de performanţă şi ei au demonstrat prin rezultatele obţinute că avem valoare. Din păcate, în fiecare an pierdem cel puţin zece sportivi, unul dintre motive fiind acesta. Karate-ul făgărăşean are o istorie îndelungată de vreo 40 de ani. În toţi aceşti ani ne-am cîştigat faimă pe plan naţional şi internaţional, de aceea sîntem invitaţi la foarte multe competiţii internaţionale şi sîntem recunoscuţi ca un lot foarte puternic, luptîndu-ne de la egal la egal cu elitele karate-ului european şi mondial. Lotul SKIF România care ne reprezintă la campionatele internaţionale este făcut în mare parte din sportivi făgărăşeni. Asta demonstrează că muncim foarte mult şi ne antrenăm serios. Ținînd cont de faptul că sîntem sport olimpic, avem şi noi şansa să promovăm în elitele mondiale, dar fără sprijin din partea clubului niciodată nu vom reuşi să ne îndeplinim obiectivele” a mai spus antrenorul.

,,Sportivii noştri nu fac scandaluri în baruri”
 

     ,,Sînt un antrenor ambiţios, muncitor şi vreau să fac performanţă, aşa cum am obţinut şi ca sportiv în trecut. Eu ştiu să-mi valorific oamenii pentru că de aceea sînt antrenor. Ca să ridic valori! Un antrenor trebuie să fie un bun manager şi să descopere calităţile fiecărui sportiv în parte: spre kata, kumite sau echipe. Am învăţat de la antrenorul Kai Lung din New York toate aceste lucruri. Cel mai important într-un club este să faci echipă unită. Îi văd pe copiii săraci în sală cum cer sandvişiuri de la cei care au. Aceasta este munca de echipă. Sportivii noştri nu fac scandaluri prin baruri, dar nu sînt preţuiţi, se pare că la Făgăraş se vrea altceva. Copiii aşteaptă să fie sprijiniţi de club. Mi-e milă de aceşti copii, dar părintele are rate, necazuri, este uneori scăldat în datorii. Tot ce avem în sală pentru pregătire este din buzunarul meu. Tatami care costă 120 de milioane mi-a fost lăsat de Comisia Naţională, materialele pentru pregătire au fost cumpărate de mine în valoare de 1400 de lei, kimonouri pe care eu le-am cumpărat fetelor care au obţinut rezultate la Campionatul European. Amina Manea, Ana Solici, Elena Cotîrlan şi Alexandra Streza au obţinut argintul. Eram conştient de acest lucru, pentru că fără aparatură nu poţi face performanţă. În sportul de performanţă cea mai importantă vîrstă este junioratul“ a mai declarat antrenorul Ioan Rîmbeţ.
(Ştefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Cârcotaș obiectiv   |15-06-2018 20:21:46
Domnule Botoran (permiteți să mă adresez in felul ăsta, aici), se pare că
nu sunteți doar subiectiv ci și "cu direcție", (și) in acest
articol. Bine ar fi fost să vorbiți doar despre neajunsurile sportului pe care
îl practicați, pe care il promovați și pe care încercați să-l ajutați.
Ca om de sport (ce sunteți) este o totală lipsă de fair play față de
celelalte ramuri sportive ale CSM-ului si mai ales față de handbal
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 62 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4764587

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare