Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Se vînează căpriori şi mistreţi
Se vînează căpriori şi mistreţi Email
Luni, 11 Iunie 2018 18:01

 

Vînătorii făgărăşeni pot împuşca 55 de căpriori şi 75 de mistreţi Ursul care a făcut victime la Făgăraş nu a fost găsit

     Vînătorii au liber, în această perioadă, la vînătoarea de căprior şi mistreţi. AVPS Făgăraş a primit cote diferite pentru cele două specii, vor vîna 55 de căpriori şi 75 de mistreţi. ,,Pînă în prezent AVPF Făgăraş a eliberat autorizaţii individuale la pîndă pentru ambele specii. Vînătorii au solicitat 12 autorizaţii individuale, din care 10 pentru căpriori şi 2 pentru mistreţi. O autorizaţie individuală pentru căprior costă 600 lei, iar pentru mistreţ este 1.000 lei. La vînătoare de mistreţ, cele două autorizaţii au fost eliberate imediat după ce s-a deschis sezonul, din data de 1 iunie a.c., pentru că mistreţii au făcut pagube în culturile de grîu şi cartofi din zona Șinca Veche şi Breaza – Lisa” a spus Sorin Șuler, directorul la AVPS Făgăraş. ,,Sînt foarte mulţi mistreţi în zona noastră. Venind de la Sumernă spre Ucea de Sus mi-a ieşit în cale o turmă de 15 mistreţi adulţi, iar mai încolo mai mulţi pui. Au distrus culturile oamenilor” a spus un vînător din Victoria. 

 

Ursul agresor nu a fost prins
 

     Vînătorii făgărăşeni spun că şi acum sînt în alertă, pentru că nu au reuşit să împuşte ursul care a făcut victime în Făgăraş. ,,Miercuri paznicul a căutat din nou ursul în zona combinat. Autorizaţia de împuşcare există şi este valabilă însă ursul nu este de găsit. Pot spune că există un surplus de uşi în zona noastră. Ministrul Mediului vrea să de-a drumul la vînătoare de urs şi aşa se va regla efectivul urşilor. Din cîte ştiu începînd cu data de 1 septembrie se va deschide sezonul de vînătoare şi la urs” a mai spus Sorin Șuler. Reamintim că un urs a ajuns în municipiul Făgăraş, a trecut prin cartierul Combinat şi a înoptat în zona Câmpului. În dimineaţa de 23 octombrie 2017 a atacat o elevă care mergea la şcoală, iar bărbatul care a încercat să o salveze a fost şi el rănit. Diana Lazăr de 14 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale şi tratamente de specialitate, iar salvatorul ei, Ciprian Mesaros, a fost internat la spital pentru rănile pe care le-a suferit. În urma acestui nefericit eveniment vînătorii au făcut pîndă, dar nu au prins ursul deşi exista autorizaţie de împuşcare.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 57 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4764603

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare