Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Spaţiu de campare pentru sinistraţi
Spaţiu de campare pentru sinistraţi Email
Luni, 18 Iunie 2018 18:34

 

Subsolul Primăriei Voila a fost transformat din depozit de gunoaie într-n sediu al SVSU cu doar 46.000 de lei


     Subsolul sediului Primăriei Voila va deveni funcţional în perioada următoare.
 Și asta pentru că a primit o

 destinaţie utilă după ce a fost dezafectat şi amenjatat ca spaţiu de utilitate publică. Aici, Primăria Voila a amenajat un spaţiu de campare pentru sinistraţi care va fi folosit şi de Serviciul de Voluntariat al Situaţilor de Urgenţă. ,,Era un spaţiu generos, dar insalubru. Erau încăperi în care erau depozitate toate lucrurile utile şi neutile ale primăriei, erau gunoaie. Au fost alocaţi bani pentru amenajarea acestui spaţiu în bugetul pe acest an. Suma în care trebuia să ne încadrăm a fost de 46.000 de lei. Am reuşit să îndepărtăm umezeala, să eliberăm încăperile de gunoaie, să facem scări, să zugrăvim şi apoi să cumpărăm dotările necesare destinaţei stabilite. S-a realizat reţeaua de apă şi canal, s-a făcut sistemul de curent electric” a explicat primarul Gheorghe Osalciuc. Subsolul sediului UAT Voila are 4 încăperi. ,,Cea mai mare încăpere am amenajat-o ca sală de şedinţe a Serviciului de Voluntariat al Situaţulor de Urgenţă. Am pus în interior mese din lemn pe care le-am confecţionat folosind lemnul din pădurea comunală. În funcţie de situaţiile care se vor ivi vom putea transforma sala în dormitoare pentru sinistraţi. Am amenajat o bucătărie pe care am dotat-o cu aparatura necesară. Baia am dotat-o cu duş şi vase de toaletă. O altă încăpere o vom folosi ca depozit” a explicat primarul. 

 

12 voluntari la SVSU Voila
 

     SVSU Voila funcţionează în sistem de voluntariat şi are 12 localnici care acţionează în situaţii de urgenţă. Unitatea este dotată cu o maşină de intervenţie, cu o barcă pneumatică, cu 6 pompe de apă şi cu echipamente. ,,Se intervine în toate cazurile din comună. Din păcate nu putem avea angajaţi la acest serviciu şi lucrăm cu voluntari. Coordonatorul SVSU Voila este Sorin Lazăr, un tînăr care se implică în fiecare caz” a explicat primarul Gheorghe Osalciuc. (L.B.)

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 305 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766427

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare