Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Majoritatea care se abţine de la vot
Majoritatea care se abţine de la vot Email
Luni, 25 Iunie 2018 17:01

 

În plenul CL Beclean proiectele de hotărîre se ,,trîntesc” prin abţinerea de la vot indiferent de conţinut Şase consilieri locali sau grupul care se abţine, decid în Legislativul de la Beclean Şedinţele de plen de la Beclean vin în fiecare lună cu surprize de ordin politic

     În cadrul Consiliului Local Beclean funcţionează destul de bine opoziţia, iar dacă acţiunile ei sînt constructive se poate vedea în comunitatea de aici şi nu la însumarea voturilor date proiectelor de hotărîre supuse dezbaterii în Legislativ.

 Şedinţele de plen de la UAT Beclean nu sînt lipsite de spectacol atunci cînd se pun la aceeaşi masă aleşii locali. Marţi, 19 iunie 2018 începînd cu ora 18.00 s-a desfăşurat şedinţa ordinară a CL Beclean cînd ordinea de zi a avut 3 proiecte de hotărîre. Unele dintre ele au fost respinse prin formarea unei majorităţi care se abţine de la vot.

Pentru biserici ,,da”, pentru mănăstire ,,nu”
 

     Bisericile din Beclean, Luţa, Boholţ şi Hurez, dar şi stăreţia Mănăstirii Făget Boholţ au cerut conducerii comunei lemne de foc din pădurea comunală. Fiecare biserică a solicitat cîte 10 mc de lemn, iar mănăstirea 20 mc de lemn. Proiectul de hotărîre privind aprobarea cu titlu gratuit a cîte 10 mc de lemn de foc bisericilor ortodoxe din cele 4 sate ale comunei a fost votat cu 8 voturi ,,pentru”, iar trei consilieri locali s-au abţinut, respectiv Valentin Deceanu, Cosmin Leancu şi Laurenţiu Munteanu. Solicitarea Mănăstirii Făget Boholţ s-a lovit de votul a 6 consilieri locali, unul fiind ,,împotrivă” (Laurenţiu Munteanu) şi 5 abţineri (Ioan Brumbea, Cosmin leancu, Lucian Clonţ, Valentin Deceanu, Dan Octavian). Mănăstirea Făget Boholţ a solicitat plenului CL Beclean de asemenea un acord de principiu pentru un sprijin financiar în valoare de 10.000 de lei necesar pentru montarea scocurilor la biserică. Şi-au dat acordul de principiu 8 consilieri locali, iar 3 s-au abţinut (Laurenţiu Munteanu, Valentin Deceanu şi Cosmin Leancu). Acordul de principiu se va materializa printr-un proiect de hotărîre privind rectificarea bugetară care va fi supus votului într-o viitoare şedinţă de Legislativ.

Grupul celor şase nu vrea rectificare bugetară
 

     Un subiect aspru dezbătut în plen a fost rectificarea bugetului pe 2018 şi modificarea excedentului anului 2017. Conform proiectului de hotărîre, rectificarea se referea la majorarea veniturilor cu suma de 1.674.000 lei la ,,Finanţarea Programului Naţional de Dezvoltarea Locală”. Pe lista cheltuielilor se stipulau sumele: 1.674.000 lei la capitolul ,,Drumuri şi poduri”, 100.000 lei pentru lucrări în domeniul agriculturii, 20.000 lei pentru ,,întocmire planuri parcelare în localităţile Beclean, Hurez şi Luţa, 80.000 lei pentru investiţia ,,Întocmire planuri parcelare în Calbor şi Boholţ”, 10.000 lei pentru ,,Întreţinere parcuri, zone verzi”. O diminuare a bugetului s-a stabilit de la capitolele ,,Autorităţi executive” şi ,,Alte cheltuieli în domeniul agriculturii”. Proiectul de hotărîre a fost respins de consilierii locali prin 6 abţineri, doar cinci voturi înregistrîndu-se în favoarea proiectului. Asta în condiţiile în care în comisii a fost votat de toţi consilierii locali.
 

Taxă specială de 200 lei
 

     Un alt proiect de hotărîre s-a referit la aprobarea unei taxe speciale pentru solicitarea de către proprietari a celei de a doua ţăruşare privind trasarea graniţelor terenurilor retrocedate în baza legilor fondului funciar. Propunerea Primăriei Beclean a fost 300 lei pentru fiecare măsurătoare. ,,Am ajuns la această sumă după contactarea mai multor topometrişti autorizaţi” a explicat Anca Lungociu Ionuţ, topometrist la Primăria Beclean. Pentru stabilirea valorii acestei taxe consilierii locali au avut mai multe propuneri. Cosmin Lenacu a propus 50 de lei, Virgil Cristian a propus o taxă de 150 lei, iar Alexandru Munteanu 200 lei. În urma votului s-a stabilit valoarea taxei speciale la 200 lei, 6 voturi fiind ,,pentru”: Alexandru Munteanu, Achim Pepelea, Anca Trâmbiţaş, Constantin Trâmbiţaş, Virgil Deceanu şi Constantin Munteanu.

Ce vor aleşii locali
 

     La finele şedinţei de plen, la ,,Diverse” au fost dezbătute problemele ridicate de unii aleşi locali şi de un sătean din Luţa. Consilierul local Cosmin Leancu a cerut Executivului să prezinte lista lucrărilor efectuate în păşunatul comunal din Beclean care a fost închiriat. Consilierul local Dan Octavian a cerut o justificare a motorinei consumate de UAT Beclean în perioada ianuarie-iunie 2018. Conform secretarului Elena Marinescu, solicitările acestora vor primi un răspuns scris. Un sătean din Luţa a cerut aleşilor locali să explice cînd se va repara drumul judeţean Beclean-Luţa şi cînd va avea satul canalizare. Răspunsul l-a dat primarul Claudiu Motrescu: ,,Pentru drumul judeţean există proiect la CJ Braşov care administrează drumul şi care va fi implementat. La Luţa va fi canalizare” a explicat primarul. Tot primarul Claudiu Motrescu a informat Legislativul în privinţa lucrărilor ce urmează să fie realizate la terenul de sport de la Beclean. Este vorba despre împrejmuirea terenului şi de iluminat. (Lucia BAKI)

Comments
Comentariu nou Cautare
adrian  - Beclean recenzurat   |27-06-2018 14:21:34
Cu cartile pe fata ..........Jaful,incompetenta si coruptia incep sa fie scoase
la iveala in primaria Beclean.Pacat de gospodarii comunei Beclean ,insa
niciodata nu e prea tarziu.Va urma socoteala si o primarie a oamenilor , `casa
comunei`,reala si corecta.POTI SA MINTI PE TOATA LUMEA O PARTE DIN TIMP,SAU SA
MINTI O PARTE DIN OAMENI TOT TIMPUL,DAR NU-I POTI MINTI PE TOTI OAMENII TOT
TIMPUL!....abraham lincoln
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 56 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4764602

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare