Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Bani pentru gaz metan şi apă
Bani pentru gaz metan şi apă Email
Luni, 25 Iunie 2018 18:11

 

Locuitorii comunei Voila sînt abonaţi la Apa Canal SA Sibiu După 20 de ani, comuna Voila va beneficia de gaz metan, alternativă la criza de lemne de foc

     Primăria Voila a predat administrarea distribuţiei de apă potabilă din comună la SC Apa Canal SA Sibiu.

 Pînă în prezent au devenit abonaţi ai acestei societăţi localnicii din Voila, Dridif şi Cincşor. ,,Am decis să predăm la SC Apa Canl SA Sibiu distribuţia apei din cele trei sate pentru că Primăria nu deţine licenţă în acest sens. Am fost condiţionaţi să avem în reţea contoare de apă omologate. Decizia am luat-o după ce am organizat adunări generale în sate cînd am explicat oamenilor situaţia. În CL Voila a fost aprobat un buget în valoare de 30.000 de lei pentru achiziţia de contoare de apă noi, omologate. Au fost achiţizionate cam 410 contoare de la o firmă din Bucureşti, iar o altă firmă s-a ocupat de sigilarea lor. În satele Voila şi Cincşor apometrele nu mai aveau verificările la zi şi de aceea au fost montate noile contoare. Primăria va recupera suma de la abonaţi, exact contravaloarea contorului cumpărat de la firmă. Este vorba despre 120 lei pentru un contor. În satul Dridif, apometrele oamenilor sînt încă omologate, fiind montate în urmă cu 3 ani. Aceste apometre se verifică odată la 4 ani” a spus primarul Gheorghe Osalciuc. 


Gaz metan în comună
 

     Satele Dridif şi Sîmbăta de Jos vor avea în perioada imediat următoare gaz metan, iar localităţile Ludişor şi Voila vor urma acestora. ,,În prezent facem probe la reţeua de gaz din Sîmbăta de Jos şi Dridif, după care ne mutăm la Ludişor şi Voila. Va depinde de firma de distribuţie cînd casele vor avea gaz metan. Tot ce a ţinut de noi, primăria, s-a rezolvat” a spus primarul comunei. Un proiect de distribuţie a gazului metan în comuna Voila există din anul 1996. Conform proiectului de atunci, reţeaua era realizată din banii localnicilor şi de la Guvern. Numai că proiectul s-a pierdut pe drum, la fel ca şi banii oamenilor care au plătit contribuţia la această investiţie. Aşa se face că s-a ajuns în 2018, iar satele comunei nu au gaz metan. ,,Ne-am oprit asupra acestei investiţii pentru a avea o alternativă la încălzirea locuinţelor din sate. S-a văzut ce probleme au fost şi vor mai fi în privinţa aprovizionării cu lemne. Reţeaua veche era îngropată în pămînt şi trebuia doar verificată ca mai apoi să fie racordată la sistemul de gaz metan. Am discutat cu reprezentanţii Curţii de Conturi pentru a vedea legalitatea unei astfrel de investiţii de la bugetul local. Apoi am prezentat în faţa CL Voila situaţia, iar printr-o HCL s-a alocat suma de 350.000 de lei pentru lucrările la reţeaua de gaz din aceste sate. În comună vor fi cam 1000 de abonaţi. Am ajuns la stadiul de probe la Sîmbăta de Jos şi Dridif, urmînd celelalte două sate, Ludişor şi Voila” a explicat primarul comunei Gheorghe Osalciuc.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 266 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766391

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare