Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Vasile Bucelea, decorat de Preşedintele Iohannis
Vasile Bucelea, decorat de Preşedintele Iohannis Email
Luni, 25 Iunie 2018 20:52

     Fostul deţinut din Ţara Făgăraşului Vasile Bucelea va fi decorat de Preşedintele României, Klaus Iohannis pentru activitatea sa anticomunistă împreună cu alţi 60 de camarazi ai lui din ţară. Ceremonia va avea loc marţi, 26 iunie la Cotroceni, într-un cadru festiv. Procedura privind selectarea persoanelor ce urmau a fi decorate de preşedinte a început în urmă cu peste 6 luni, cînd filialele AFDPR au remis numele celor care vor fi decoraţi. Din Ţara Făgăraşului a fost ales Vasile Bucelea din Viştea de Sus care a fost condamnat la 25 ani muncă silnică şi confiscarea averii. A trecut prin penitenciarele Sibiu (vara 1957-vara 1958), Gherla (vara 1958-primăvara 1963), Luciul Giurgeni (primăvara 1963-toamna 1963), Jilava (toamna 1963-13 aprilie 1964). A mai fost decorat de Preşedintele României Dumitru Moldovan din Lisa, fost deţinut politic, condamnat la 20 de ani de închisoare şi confiscarea averii. Ceremonia a avut loc la Cotroceni la 3 august 2016, dar din cauza stării de sănătate, înmînarea decoraţiei pentru Dumitru Moldovan a avut loc în Cetatea Făgăraşului, la 17 august 2016.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 329 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766415

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare