Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Multe cazuri de muşcături de căpuşe
Multe cazuri de muşcături de căpuşe Email
Luni, 25 Iunie 2018 20:54

     Tot mai multe persoane apelează la medicii de la Urgențe de la spitalul din Făgăraş din cauza muşcăturilor de căpuşe. Cel puțin 6-7 cazuri sînt înregistrate zilnic la UPU Făgăraş. ,,Este indicat să se prezinte la medic persoanele care au fost înțepate de căpuşe pentru a putea fi scoase la timp. În caz contrar există pericolul să se infecteze. Sînt mai multe tipuri de căpuşe, unele foarte periculoase. După ce sînt scoase, persoana trebuie să urmeze un tratament cu antibiotic timp de 3 săptămîni” a spus Mihaela Pandrea, medic la UPU Făgăraş. Aspectul clinic este extrem de polimorf şi divers, de tip pseudo-gripal: astenie, febră, cefalee, redoare de ceafă (forma uşoară), amorţeală, erupţii cutanate, dureri musculare, dureri articulare, cu caracter intermitent, palpitaţii, respiraţie dificilă, greaţă, vărsături, etc. Trebuie evitate zonele în care riscul de a fi muşcati de căpuşe este mare. Pentru a evita muşcăturile de căpuşe se poate aplica repelenţi precum DEET (dietil toluamidă) pe pielea ce vine mai uşor în contact cu zonele de infestate de căpuşe, pe mâini, antebraţ sau pulverizaţi repelenţi pe bază de permetrin pe hainele (în special pe pantofi, şosete, pantaloni). Căpusa adultă poate fi vazută cu ochiul liber şi trebuie scoasă imediat iar nimfele arată ca un punct negru cît un varf de ac. În niciun caz nu trebuie strînsă căpuşa care v-a muşcat între degete pentru a nu pompa din conţinutul său intestinal, cu microbi, în sîngele dumneavoastră. Căpuşa trebuie extrasă printr-o intervenţie chirurgicală cît mai urgent. Simptomatologia bolii Lyme, boala cu 1000 fețe, este polimorfă şi realizează tablourile clinice a peste 200 de afecţuni.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 340 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766406

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare