Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale A început examenul de bacalaureat
A început examenul de bacalaureat Email
Luni, 25 Iunie 2018 21:51

     Luni, 25 iunie a.c., au început probele scrise pentru examenul naţional de bacalaureat 2018. Cei 55 de elevi din Victoria au fost transportaţi cu 4 microbuze școlare la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densușianu” din Făgăraș unde susţin probele scrise. ,,Trei microbuzele școlare vor transporta în fiecare zi de examen elevii la Făgăraș, la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densușianu”. Elevii vor fi însoţiţi de dascăli. De la Liceul Teoretic ,,IC Drăgușanu” vor susţine probele scrise 42 de elevi, 15 de la profil real, 19 de la profil uman, iar alţi 8 din seriile anterioare” a spus directorul adjunct, Matei Morlova. De la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat” susţin bacalaureatul 20 de elevi, 13 din seria curentă și 7 din seriile anterioare. Reamintim că în perioada 12 – 13 februarie a.c., a avut loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în perioada 14 – 15 februarie a.c., e evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă. În 16, 19 și 20 februarie a.c., a fost programată evaluarea competenţelor digitale, iar în 21 și 22 februarie a.c., s-a desfășurat competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. 25 iunie este proba scrisã la limba și literatura românã, 26 iunie: limba și literatura maternã, proba scrisã, 27 iunie: proba scrisã obligatorie a profilului, 28 iunie: proba scrisã la alegere a profilului și specializãrii, 4 iulie: afișarea primelor rezultate (pînã la ora 12:00) și depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00), 5-8 iulie: rezolvarea contestaţiilor

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 147 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4764582

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare