Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Priorităţile comunei Beclean văzute de un consilier local Email
Luni, 02 Iulie 2018 20:39

 

Contrar votului său, Valentin Deceanu spune că nu face jocul nimănui în Legislativ Interesele politice revin la UAT Beclean ,,Blocarea proiectelor nu aduce voturi” spune primarul comunei

     Valentin Deceanu, consilier local în Legislativul de la Beclean, este unul dintre aleşii locali care se plasează de cele mai multe ori în rîndurile majorităţii create aici. El spune însă că votul pe care-l dă pentru proiectele de hotărîre nu ţine cont de orientarea politică ci doar de interesele locale.

 ,,Nu am partipriuri politice nici cu PSD nici nu PNL, mă interesează doar comunitatea locală care trebuie să aibă parte de proiecte viabile” a explicat consilierul local, membru în ALDE, alături de viceprimarul Anca Trâmbiţaş. La ultimul plen, majoritatea proiectelor de hotărîre au fost respinse de Legislativ prin formarea unei majorităţi care s-a abţinut de la vot. Pentru unele dintre proiecte, Valentin Deceanu s-a aflat în cadrul acestei majorităţi.
 

Priorităţile comunei văzute de un consilier local
 

     Deşi invocă o bună colaborare cu Executivul şi cu angajaţii din Primărie, şi de asemenea bunul mers al activităţii UAT, consilierul Valentin Deceanu ajută prin votul lui la blocarea unor proiecte utile comunităţii. ,,Pentru mine cele mai importante probleme ale comunităţii sînt: eliberarea titlurilor de proprietate pe terenuri care este şi dorinţa localnicilor din toate satele comunei; aducţiunea cu apă în Calbor şi Boholţ din puţurile forate. Știu că se foloseşte proiectul vechi şi din cîte ştiu firma care a cîştigat licitaţia n-a vrut să folosească alt proiect şi altă sursă de apă. De asemenea, ştiu că dacă nu se demarează lucrările pînă la finele acestui an se va pierde finanţarea pe PNDL. Cu acest proiect au fost probleme încă de la început, din vechea legislatură. O altă problemă se referă la reţeaua de apă din Beclean, Hurez şi Luţa, dar aceasta nu depinde nici de CL Beclean şi nici de Primăria Beclean. Reţeua de apă se află în administrarea societăţii Apa Canal Sibiu care are obligaţia să facă investiţii ca apa de la robinete să nu mai fie tulbure. Această firmă ne-a comunicat însă că Becleanul este prins într-un proiect viitor. Țin, de asemenea, să se facă investiţiile la bazele sportive din Beclean şi Hurez mai ales că au fost alocaţi bani” a spus Valentin Deceanu.
 

Valentin Deceanu: ,,De ce m-am abţinut de la vot”
 

     Alesul local explică de ce s-a abţinut la vot în ultimul plen al Legislativului. ,,La rectificarea bugetară m-am opus pentru că lucrurile n-au fost clare. La părculeţele din Beclean şi Hurez s-au cerut cîte 5.000 lei. M-am abţinut pentru că nu s-au făcut la timp, iar cei 50.000 de lei erau, cred eu, suficienţi pentru construcţie şi avize. A mai fost o sumă de 10.000 lei la această rectificare pentru lucrări în domeniul agriculturii despre care am aflat doar în plen că sînt pentru o delimitare a comunei Beclean de comuna Voila. M-am abţinut pentru că nu am informaţii despre această lucrare, dar mă voi informa şi voi vota în consecinţă. La lemnul de foc pentru biserici m-am abţinut pentru că o parte din aceste biserici au încălzirea pe gaz metan, Beclean, Hurez, Luţa, Boholţ, doar la Calbor încălzirea este pe lemn. În cazul mănăstirii m-am obţinut din acelaşi motiv” a spus Valentin Deceanu. În cazul lucrărilor de la bazele sportive despre care a vorbit primarul comunei, susţin aceste lucrări, de a se introduce apă şi curent electric şi împrejmuirea terenurilor cu gard. Am susţinut încă de anul trecut aceste investiţii şi au fost alocaţi bani de la buget, 45.000 de lei” a mai spus consilierul local.
 

Nu vor PUG
 

     Primarul comunei, Claudiu Motrescu spune la rîndu-i că angajaţii primăriei au pus la dispoziţia consilierilor toate documentele cerute de aceştia. ,,Nu înţeleg de ce nu se vrea un PUG al comunei, aşa cum impune legislaţia. La ultima rectificare de buget am propus alocarea de bani pentru lucrări topo pentru stabilirea graniţelor comunei, o etapă a PUG-ului. Nu a trecut proiectul. Am vorbit personal cu unii consilieri şi le-am explicat necesitatea acestor lucrări. Puteau cere informaţii detaliate şi de la compartimentele din primărie. Nu este singurul exemplu în care se face opoziţie la lucrări utile comunei. Primează în CL Beclean interesul politic, iar problemele şi proiectele comunei sînt trecute în plan secund. Le spun însă celor din această majoritate că blocarea proiectelor nu aduce voturi. Trebuie să fie lăsate ambiţiile, orgoliile, interesele politice şi să lucrăm împreună pentru comună” a spus primarul Claudiu Motrescu. (L.B.)

Comments
Comentariu nou Cautare
erika  - 2015-2016   |03-07-2018 16:10:20
Se pare ca ati uitat domnule Motrescu ușor anul 2015 și prima jumătate a
anului 2016 când în calitate de consilier local la Beclean împreună cu
consilierii numiți GRUPUL CELOR SAPTE ați blocat toate proiectele propuse de
conducerea Comunei, asfaltul la Luța, asfaltul la Calbor, aductiunea de apa la
Calbor și Boholt,prin votul dumneavoastră negativ și acuma nu faceți altceva
decât sa VA PLANGETI în loc sa se facă ceva în comuna!!!!
Simplu  - Asfaltarea drumului Beclean- Luța   |05-07-2018 01:13:43
Cu asfaltarea drumului DJ 109 BECLEAN- LUȚA, ne-au amăgit toți primarii de
după 1989 și nici astăzi nu este asfaltat; poate ne lămurește domnul primar
Motrescu, când se va asfalta acest drum ?!
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 109 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843294

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare