Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Prefectul şi preşedintele CJ nu prea dau prin Ţara Făgăraşului Email
Luni, 02 Iulie 2018 20:53

 

      Au trecut 6 luni din acest an, iar aleşii locali nu s-au întîlnit prea des cu aleşii judeţeni sau cu reprezentantul Guvernului în teritoriu. Prefectul Marian Rasaliu şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, n-au poposit prea des în Ţara Făgăraşului.

 Pot fi numărate pe degetele de la o mînă de cîte ori au vizitat sediul vreunei primării făgărăşene, iar dacă au fost scopul a fost mai degrabă politic sau de imagine. Majoritatea primarilor făgărăşeni spun că n-au nevoie de prezenţa lor şi că nu le-au solicitat prezenţa în zonă. Inundaţiile din primăvară i-au adus în zonă, dar cele din aceste zile nu i-au scos din birouri. ,,Prefectura ne-a cerut o situaţie cu problemele create de inundaţii şi am trimis-o vineri, 29 iunie” au spus primarii făgărăşeni. Am lecturat raportul de activitate al prefectului de Braşov pe anul 2017. Un lung şi obositor material în care sînt trecute cu lux de amănunte evenimente, documente, vizite, declaraţii, proiecte, decizii, etc. Localităţile din Ţara Făgăraşului nu lipsesc din acest raport şi îţi lasă impresia că prefectul a fost mai mereu prezent în zonă. În realitate raportul este contrazis de unii primari care spun că prefectul n-a dat prin comuna lor. Iar dacă urmărim declaraţiile primarilor făgărăşeni în privinţa unor decizii ale acestor doi reprezentanţi au autorităţilor, putem vedea interesul lor faţă de Ţara Făgăraşului. De pildă, Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov, a semnat decizia comisiei forului judeţean care n-a aprobat niciun proiect cultural, social şi sportiv depus de localităţile făgărăşene, deşi sumele puse la bătaie depăşeau un milion de lei. Prefectul de Braşov, Marian Rasaliu, a suspendat activitatea punctului de lucru paşapoarte de la Făgăraş pînă la 1 octombrie 2018 deşi era necesar. Sînt doar cîteva exemple. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu primarii din Ţara Făgăraşului despre acest subiect, iar declaraţiile lor sînt cuprinse în materialul de mai jos. 

 

     ,,Mi-aţi pus o întrebare grea, nu ştiu cînd a fost preşedintele CJ Braşov şi prefectul judeţului Braşov în comuna Recea. În acest an au fost şi prefectul şi preşedintele CJ Braşov, dar nu cu treburi administrative, au avut alte probleme de rezolvat” a spus primarul comunei Recea, Gheorghe Lazea.

     ,,Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea a fost în comuna Părău de două ori în acest an. Am solicitat sprijin pentru că am avut unele probleme de partid în vederea alegerilor pentru funcţia de primar. Pentru alte probleme nu am solicitat sprijin de la judeţ pentru că nu avem nevoie. Prefectul, Marian Rasaliu, nu a ajuns în acest an la noi în comună” a spus viceprimarul comunei Părău, Victor Drăghici.

 

  


     ,,Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea a venit în acest an în comuna Șercaia de trei ori. L-am solicitat pentru anumite probleme administrative legate de investiţiile în derulare, dar şi pentru documentaţiile necesare pentru repararea podului de la Hălmeag, proiect depus pe PNDL. Prefectul, Marian Rasaliu a fost doar o dată în comuna Șercaia în luna mai a.c., atunci cînd au fost inundaţii” a spus primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin.

     ,,Nu îmi amintesc acum de cîte ori au venit în comună, dar au venit pentru că aveam probleme legate de fondul funciar” a spus primarul comunei Șinca Veche, Victor Bîrlez.

     ,,La solicitarea noastră a venit prefectul, Marian Rasaliu. Am avut probleme cu rromii din zona Domneasca care nu vroiau să plătească lemnele de foc. Aceştia vroiau să le dăm gratuit. M-am întîlnit cu ei în mai multe rînduri şi nu au înţeles că lemnele trebuie plătite, conform legii. Prefectul a participat şi la o şedinţă cu Ocolul Silvic. Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea a ajuns în comuna Lisa la o şedinţă ADI. De cîte ori i-am solicitat au venit, iar problemele s-au rezervat. Noi ne descurcăm, nu apelăm pentru orice la Prefectură sau la CJ Braşov” a spus primarul comunei Lisa, Gheorghe Moga.

     ,,În acest an nu au venit niciodată în comuna Ucea, nu avem nevoie de ajutor şi nu i-am solicitat” a spus primarul comunei Ucea, Marian Băcilă.
     ,,Prefectul n-a fost în comună în acest an, dar s-a organizat o şedinţă la Casa de Cultură Făgăraş unde am fost invitaţi toţi primarii. Preşedintele CJ Braşov a fost de 3 ori în comuna Beclean în acest an” a spus primarul comunei Beclean, Claudiu Motrescu.

     ,,Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea şi vicepreşedintele CJ Braşov Adrian Gabor au venit în mai multe rînduri la Victoria pentru probleme legate de asfaltarea DJ 105 C şi pentru darea în folosinţă gratuită a terenului de pe strada Salcîmilor pentru construirea caselor de tip familial” a spus primarul oraşului Victoria, Gheorghe Cristian.

     ,,În acest an, nu au venit în comuna Viştea şi nu le-am solicitat ajutor” a spus primarul comunei Viştea, Ioani Florin.

     ,,În acest an, la Drăguş a venit preşedintele CJ Braşov şi prefectul. Îmi amintesc că preşedintele CJ Braşov a fost invitat de către Asociaţia Ţara Făgăraşului la o şedinţă, iar prefectul Marian Rasaliu a venit în comună, dar nu mai ştiu motivul. Probleme majore nu avem în comună ca să solicităm prezenţa lor, nu a fost nevoie să se deplaseze. Reprezentanţi ai prefecturii, dar şi ai Consiliului Judeţean au ajuns în teritoriu pentru verificări, controale şi îndrumări” a spus primarul comunei Drăguş, Cornel Greavu.

     ,,În acest an n-au fost în comuna Hârseni, oficial, nici prefectul Marian Rasaliu şi nici preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea. NU ştiu cînd au fost ultima dată” a spus Mihai Olteanu, primarul comunei Hârseni.
     ,,Da, au fost în comună. Prefectul Marian Rasaliu a fost pe probleme de fonduri europene cînd am convocat consilierii locali şi ne-am întîlnit cu dînsul. A mai fost şi la UM Cincu, cînd ne-a vizitat şi pe  noi. Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea a fost la Cincu în luna martie pentru probleme legate de investiţiile la drumuri, proiectele PNDL. A mai fost încă odată cînd am discutat problemele legate de canalizarea din comună şi UM Cincu” a spus Sorin Suciu, primarul comunei Cincu.

     ,,Prefectul a fost de 3 ori în acest an la Mândra. Am discutat probleme de finanţare a proiectelor, de aplicarea legilor funciare şi de inundaţiile care au fost în primăvară şi acum. Preşedintele CJ n-a fost de 2 ani în comuna Mândra” a spus primarul comunei Mândra, Șerban Ioan Taflan.
     ,,În comuna Șoarş n-au fost în acest an nici prefectul nici preşedintele CJ Braşov” a spus primarul comunei Șoarş, Dănuţ Timiş.

Comments
Comentariu nou Cautare
mihai   |04-07-2018 17:24:52
si pe vremea raposatului era tot la fel,totul se ducea la brasov.ce face marele
consilier mitric?ca la cati bani a bagat sa ajunga ceva nu stiu daca poate sa ii
scoata.mitric uita dupa ce a ajuns intr-un post sau a pierdut cine a fost langa
el si l-a ajutat.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 87 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843291

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare