Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
La festival în Muntenegru Email
Luni, 02 Iulie 2018 21:25

Ansamblul ,,Junii Becleanului” a participat la festivalul internaţional de folclor alături de alte 12 ţări


     Ansamblul folcloric ,,Junii Becleanului de pe Olt” a participat la Festivalul internaţional de folclor organizat în Muntenegru, în oraşul Ulcijn de pe malul Mării Adriatice. Este a cincea ediţie a acestui festival la care ansamblul din comuna Beclean este invitat. Manifestarea s-a desfăşurat pe parcursul a 3 zile, în perioada 21- 23 iunie 2018, şi au participat ansambluri din 13 ţări. A fost un adevărat festin al tradiţiilor, costumelor şi al muzicii populare, au spus artiştii de la ,,Junii Becleanului”. Pe scena amplasată pe malul mării au urcat ansambluri din Bosnia Herţegovina, Macedonia, Turcia, Albania, Ucraina, Kosovo, Croaţia, Serbia, Slovacia, România şi trei ansambluri din Muntenegru. ,,Delegaţia de la Beclean a fost formată din 12 perechi din ansamblul ,,Junii Becleanului”, orchestra ansamblului şi membrii din cor. Cheltuielile legate de această deplasare au fost susţinute de fiecare în parte, din propriul buzunar. La acest festival a impresionat faptul că s-a vorbit tot timpul despre toleranţă între naţiuni, între religii, de relaţiile de prietenie dintre naţiuni şi persoane.

 Împreună au jucat hore pe scenă şi în afara ei toate ansamblurile. ,,Junii Becleanului de pe Olt” a primit invitaţii la alte două festivaluri internaţionale, de la Kosovo şi din Turcia, de la Bursa care se vor desfăşura în acest an” a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean, care a făcut parte din delegaţia invitată la festivalul din Muntenegru. Ansamblul de la Beclean a susţinut un montaj cu dansurile din Banat şi altul cu dansurile din Țara Făgăraşului. ,,Au fost foarte aplaudate dansurile noastre şi în special cel de Făgăraş. Apreciate au fost şi costumele populare şi muzica. A fost impresionantă şi parada costumelor populare care a atras bliţurile aparatelor de pozat ale turiştilor. Gazda noastră şi organizatorul festivalului a fost Ansamblul Porta di Danza, care a participat la festivalul organizat la Beclean la începutul acestui an. Au fost gazde deosebite şi atente cu toţi invitaţii asigurînd cazarea şi masa pe parcursul celor 3 zile de festival” a adăugat primarul Motrescu, un iubitor al tradiţiilor locale şi al folclorului românesc.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 112 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843294

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare