Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Apă mai scumpă la Apa Canal Sibiu Email
Marţi, 03 Iulie 2018 12:10

     Începînd cu data de 1 iulie a.c., SC Apa Canal SA Sibiu majorează preţul la serviciile de apă şi canal. Aşa se face că făgărăşenii vor plăti mai mult cu 10 bani pentru fiecare metru cub de apă consumată şi cu 7 bani mai mult pentru serviciile de canalizare. Noile tarife sînt 6,09 lei/mc de apă – canal, inclusiv TVA. ,,Sursa de apă provine din trei fronturi de captare de la Hurez, Iaşi şi Pojorta. Apa captată este distribuită de operator în Făgăraş şi în 9 sate din Ţara Făgăraşului. Este vorba despre Beclean, Hurez, Luţa, Voivodeni, Ludişor, Iaşi, Săsciori, Săvăstreni şi Pojorta. Preţul stabilit pentru distribuţie la apă potabilă începînd cu 1 iulie a.c., pentru cele nouă sate este acelaşi ca şi la Făgăraş, de 3,47 lei/mc de apă. Pentru următoarele sate Voila, Cincşor, Rucăr şi Rodbav pentru care asigurăm distribuţia doar pînă la intrare în localitate, preţul este de 1,67 lei cu TVA” a spus ing. Vasile Manta, şeful filialei Făgăraş de la Apa Canal Sibiu. În Făgăraş sînt înregistraţi 5.689 de abonaţi persoane fizice şi 525 agenţi economici. Alţi furnizori de apă potabilă din Ţara Făgăraşului practică tarife mult mai mici. De pildă SC Aromapa SRL din Ucea vinde un mc de apă populaţiei (producţie, transport şi distribuţie) cu 1,36 lei plus TVA.

 

Cît clor contine apa de la reţeaua publică?
 

     În medie, făgărăşenii consumă 130.000 mc. de apă/ lună. Recent, elevii de la Cercul de biologie de la CN ,,Radu Negru” au efectuat analiza apei de consum de la reţeaua publică a municipiului Făgăraş. Conform rezultatelor acestora, concentraţia de clor din apă depăşea limita maximă posibilă. Directorul Vasile Manta contrazice însă rezultatele obţinute de elevi. ,,Conform analizelor din laborator, concentraţia de clor nu depăşeşete limitele maxime admise de lege, de 0,5. Concentraţia de clor în oraş şi în zonele arondate este de 0,2 – 0,3. Nu ştiu ce analize au făcut elevii de la CN ,,Radu Negru” în laborator, dar repet, clorul din apă nu depăşeşete limita admisă” a explicat Vasile Manta.
 

Lista neagră
 

     SC Apa Canal SA Sibiu are de încasat de la populaţie suma de 1.519.800 lei. ,,Asociaţiile de locatari şi populaţia reprezintă 94% din datornici. Doar asociaţiile de locatari au de achitat către societatea de apă – canal suma de 1.308.000 lei. Pe lista neagră a datornicilor sînt: Asociaţiile de pe str. V. Alexandri, str. T.Vladimirescu blocurile 1, 2, 3 şi 4, Asociaţia din str. Plopului nr 1 şi 29, Asociaţia din str. 13 Decembrie au cele mai mari datorii” a mai spus ing. Vasile Manta.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 102 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843294

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare