Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
,,Parlamentarii nu au făcut nimic pentru Ţara Făgăraşului” Email
Luni, 09 Iulie 2018 19:36

 

Spun făgărăşenii despre deputaţii Mihai Popa (PSD) şi Mara Mareş (PNL) care nu s-au mai întîlnit cu alegătorii după ce au ajuns în forul legislativ al ţării

 

     Fãgãrãşenii nu-şi cunosc parlamentarii şi nici nu mai vor sã audã de activitatea lor. Au declarat într-un material realizat de Monitorul de Fãgãraş în rîndurile localnicilor din Ţara Fãgãraşului cu drept de vot. Ei se declarã total nemulţumiţi de parlamentarii din judeţul Braşov, dar mai ales de a celor doi care reprezintã zona Fãgãraşului, despre care spun cã nu le reprezintã interesele în Parlament ci doar pe ale partidului şi ale lor personale. Oamenii spun cã activitatea din Parlamentul României este un circ din care românii vor trage ponoasele. Ultima acţiune care i-a dezamãgit şi revoltat pe fãgãrãşeni a fost modificarea adusã legilor penale care, spun ei, apãrã hoţia şi pe parlamentarii care sînt cercetaţi pentru fapte de corupţie, abuz, trafic de influenţã, înşelãciune, etc. Reamintim cã fãgãrãşenii care s-au prezentat la urne la alegerile parlamentare din decembrie 2016 şi-au împãrţit voturile la 5 partide politice. Linia întîi a acestor partide au fost doi candidaţi din Ţara Fãgãraşului, unul de la PSD (Mihai Popa) şi altul de la PNL (Mara Mareş). Cei doi au ajuns în forul legislativ al României, dar dupã nici doi ani i-au dezamãgit pe alegãtorii fãgãrãşeni. De altel este o situaţie generalã în România postdecembristã, ca aleşii neamului sã nu-şi mai respecte alegãtorii. Alegerile parlamentare din decembrie 2016 au trimis la Camera Deputaţilor urmãtorii candidaţi din judeţul Braşov: Valentin Mihai Popa, Viorel Chiriac, Roxana Mînzatu şi Mihai Mohaci (prin redistribuire) de la PSD care ca obþinut 36,71%. De la PNL care a obţinut 21,01%:Mara Mareş şi Gabriel Andronache; de la USR (13,93%), Tudor Benga; de la UDMR cu 6,10% Ambruz Izabella; de la ALDE cu 6,24%, Remus Borza. În Senatul României au ajuns de la PSD care a întrunit 37,58% Marius Dunca şi Florin Orţan (prin redistribuire), de la PNL (21,84%) Daniel Zamfir care ulterior a fost exclus din partid şi s-a lipit la ALDE, de la USR (14,79%) Allen Coliban. Titrãm o parte din declaraţiile localnicilor din Ţara Fãgãraşului despre parlamentarii pe care i-au trimis în Legislativul României.

- Paula T., 32 ani, Făgăraş
,,Nu mă interesează parlamentarii care ne reprezintă zona pentru că nu au făcut nimic pentru Ţara Făgăraşului”
- Dumitru Șulumberţean, 81 de ani, pensionar, Făgăraş
,,Nu mă interesează acest subiect şi de cîteva luni nu mai urmăresc programele TV care fac politică, mai bine mă uit la emisiuni de divertisment sau telenovele”
- Maria R., 67 ani, pensionară, Făgăraş
,,Nu cunosc parlamentarii care ne reprezintă zona, dar m-am săturat de certurile lor. În ţară lucrurile nu merg aşa cum ar trebui şi nu există înţelegere. Din acest motiv nu mă interesează politica”
- Sorin M., 44 ani, inginer, Făgăraş
,,Nu-i cunosc, dar nici nu mă interesează pentru că aceşti parlamentari din Ţara Făgăraşului nu au făcut nimic pentru făgărăşeni. Mai mult, aceştia îşi rezolvă problemele lor nicidecum pe ale noastre. Parlamentarii ar trebui să se implice în rezolvarea problemelor din Ţara Făgăraşului”
- Gheorghe Jiga, 64 ani, pensionar, Făgăraş
,,Cunosc doi parlamentari care reprezintă Ţara Făgăraşului. Este vorba despre Mara Mareş şi Mihai Popa. Aceştia nu au făcut nimic pentru Ţara Făgăraşului. Nu au stat de vorbă cu oamenii să ia act de problemele făgărăşenilor. Aceştia au ajuns în Parlament să-şi rezolve problemele personale, să beneficieze de salarii mari şi de pensie specială. Nu-i interesează soarta făgărăşenilor pentru că au scaunul asigurat încă doi ani. Nu-i doare capul de problemele noastre. Nu avem ocolitoare, nu avem infrastructură şi nu sînt locuri de muncă. I-am votat cu bună credinţă pentru că în campania electorală au făcut multe promisiuni, dar nu au respectat ce au promis”
- Maria G., 72 ani, pensionar, Bucium
,,Nu mă interesează cine sînt parlamentarii care reprezintă Ţara Făgăraşului. Pensiile le avem mici, dar ei au grijă de salariile lor. Aceştia ne-au vîndut ţara, mîine, poimîine o să ne vîndă şi pe noi. Nu mai avem medici, dascăli, majoritatea au plecat din ţară din cauza salariilor. Au desfiinţat toată industria, combinatele le-au distrus, dar nu au mai creat nimic în locul lor. Ar trebui să nu se mai certe şi să vadă ce se întîmplă în ţară. Preşedintele ar trebui să plece în ţara de origine împreună cu Kovesi. Pe vremea comuniştilor ne permiteam o maşină, aveam o rezervă de bani, iar acum pensia nu ne ajunge de medicamente şi de un trai decent. De la o lună la alta nu ne ajunge pensia”

- Ovidiu Simedi, 57 ani, paznic, Făgăraş
,,Cunosc doi parlamentar care reprezintă Ţara Făgăraşului. Este vorba depre Mara Mareş al cărui partid nu este majoritar, iar celălalt Mihai Popa are probleme penale şi nu mai are niciun cuvînt de spus. Aceşti parlamentari nu au fost în stare să dea o mînă de ajutor la construcţia ocolitoarei”
- Ariana B., 41 ani, psiholog, Făgăraş
,,Nici nu vreau să le pronunţ numele acestor parlamentari care ne reprezintă Ţara Făgăraşului pentru că nu merită. I-am cunoscut în campania electorală şi mai mult nu i-a mai văzut nimeni. Ruşine să le fie pentru că nu au făcut nimic pentru Ţara Făgăraşului”
- Olguţa H., 53 ani, Făgăraş
,,Mihai Popa şi Mara Mareş sînt parlamentarii care reprezintă Ţara Făgăraşului. Personal nu îi cunosc, dar nici nu am mai auzit nimic de ei de la alegerile din 2016”
- T.R. 50 ani, şofer, Făgăraş
,,Au ajuns în parlament pentru că noi i-am votat să ne reprezinte zona, dar ar trebui să le fie ruşine că nu s-au implicat politic să susţină proiectele primarului. Sînt total dezamăgit de tot ce se întîmplă în ţară”
- Andrei P., 30 ani, mecanic, Victoria
,,Nu îi cunosc şi nu mă interesează viaţa politică, aceşti parlamentari care reprezintă Ţara Făgăraşului nu au ajuns şi la Victoria şi nu am de unde să-i cunosc”
- Ioan Popa, 66 ani, pensionar, Victoria
,,Nu ştiu cîţi parlamentari sînt, nici nu-i cunosc şi nu vreau să comentez acest subiect. Mă doare stomacul cînd mă uit la TV şi văd ce legi aprobă”
- Nicolae Furdui, 67 de ani, pensionar, Victoria
,,Nu îi cunosc, dar ştiu că nu au făcut nimic pentru zona noastră”

Comments
Comentariu nou Cautare
Local  - Club,fitze,distractie,   |10-07-2018 16:12:46
Ce sa faca aceasta copila cu penali din guvern,,nu e coapta destul,,,traiasca
viatza de noapte din centru vechi,,,
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 134 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843297

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare