Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Vacanţă în Olanda şi Irlanda Email
Luni, 09 Iulie 2018 19:42

 

     Și în această vară, fetele internate la Centrul de plasament ,,Casa Maria” din Făgăraş îşi vor petrece vacanţa la familii din Olanda şi Irlanda. Nouă fete vor pleca în Irlanda în perioada 23 iulie – 16 august 2018, iar alte trei vor merge în Olanda în perioada 18 iulie – 8 august 2018. ,,Imediat după Revoluţie s-au creat legături cu aceste familii, iar fetele s-au integrat bine şi an de an îşi petrec vacanţele de vară şi de iarnă alături de aceste familie. Două fundaţii din Irlanda şi Olanda se implică financiar în acest proiect, Nord West Romanian din Irlanda şi West Haan Romanian For Kids din Olanda care achită biletele de transport. În această vară pe lîngă cele 12 minore instituţionalizate mai beneficiază de vacanţă şi alte 3 fete care au fost externate din centrul de plasament în perioada 2015 – 2017” a spus directoarea de la ,,Casa Maria” Cerasela Dogaru. ,,Prima vacanţă petrecută în Irlanda a fost în vara anului 2006 cînd aveam doar 4 ani.

 Pot să spun că sînt cea mai norocoasă pentru că am petrecut cele mai multe vacanţe în Irlanda, unde mă simt ca acasă. Aceşti oameni au un suflet mare, o spun pentru că au înfiat doi copii, un chinez şi un irlandez. Împreună cu familia aceasta am vizitat multe ţări, sînt foarte atenţi şi îmi oferă cadouri de cîte ori merg acolo. Mă înţeleg foarte bine cu fraţii mei din Irlanda, abia aştept să-i reîntîlnesc. Sînt internată în Centrul de plasament ,,Casa Maria” de la vîrsta de doi ani, dar pot să spun că mi-am petrecut mai mult timp alături de familia din Irlanda decît cu părinţii mei naturali ” a spus Mădălina C., de 16 ani.

Tabără la Zărneşti şi Lotrioara
 

     În perioada 2 – 7 iulie a.c., 16 fete din Centrul de plasament ,,Casa Maria” au fost în tabără la Zărneşti. ,,Cu ajutorul unei fundaţii care a asigurat transportul, cazarea şi masa, 16 fete cu vîrste cuprinse de la 6 la 13 ani au petrecut cîteva zile în tabăra de la Zărneşti. Este o tabără de orientare turistică, iar aici fetele au avut parte de multe drumeţii pe diferite trasee. În tabăra de la Zărneşti se vor duce şi alte fete din altă categorie de vîrstă” a mai spus directoarea Cerasela Dogaru. La sfîrşitul lunii iunie a.c., 27 de copii de la Centrul de plasament ,,Floare de colţ” au fost în tabăra de la Lotrioara din judeţul Vîlcea. Copiii au fost plecaţi în perioada 18 – 23 iunie a.c., cu două microbuze însoţiţi de educatori, îngrijitori şi asistentul medical. În fiecare vacanţă de vară copii merg în acestă tabără şi sînt aşteptaţi de voluntarii care organizează diverse activităţi. (Carla Tatu)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 110 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843294

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare