Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Rectificare votată la a doua strigare Email
Luni, 09 Iulie 2018 19:46

     Consilierii locali din comuna Beclean au votat rectificarea bugetului abia în şedinţa extraordinară desfăşurată joi, 5 iulie a.c. începînd cu ora 16.00. La a doua strigare s-a format o altă majoritate care a considerat că rectificarea propusă de Executiv este utilă pentru comunitate. Pe ordinea de zi s-au aflat două proiecte de hotărîre, unul cu referire la modificarea excedentului anului 2017 şi altul privind rectificarea bugetului stabilit pentru 2018. Au fost proiecte supuse dezbaterii şi în şedinţa ordinară de la sfîrşitul lunii iunie, dar cînd 8 consilieri locali din cei 11 s-au opus prin abţinerea de la vot. Conform proiectului de hotărîre, excedentul anului 2017 se modifica prin diminuarea sumei de 110.000 lei pentru acoperirea golurilor temporare de casă la secţiunea funcţionare şi prin majorarea unor sume de bani repartizate pentru întocmirea de planuri parcelare şi amenajare spaţii de joacă. Concret este vorba despre alocarea sumei de 20.000 de lei pentru întocmirea de planuri parcelare în satele Beclean, Hurez şi Luţa. Majorarea bugetului necesar întocmirii planurilor parcelare din satele Calbor şi Boholţ cu suma de 80.000 de lei. Majorarea fondurilor alocate amenajării spaţiilor de jocă din Hurez şi Beclean cu cîte 5.000 lei pentru fiecare obiectiv.

 ,,Este necesar să continuăm lucrările de întocmire a planurilor parcelare din satele comunei pentru a finaliza PUG-ul comunei Beclean. Aceste lucrări costă, iar prin rectificarea bugetară puteam redistribui sume de bani pentru aceste lucrări. În privinţa locurilor de joacă de la Hurez şi Beclean care au fost construite şi pentru care şi-au dat acordul consilierii locali trebuie să le punem în legalitate, iar avizele presupun costuri” a spus primarul comunei Claudiu Motrescu. Rectificarea bugetului local de venituri şi cheltuieli din 2018 s-a referit la suma de 8.461.000 lei de la venituri şi la suma de 9.171.000 lei de la cheltuieli. Proiectele de hotărîre au fost adoptate cu 8 voturi ,,pentru” şi două abţineri, respectiv Cosmin Leancu şi Dan Octavian.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 88 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843291

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare