Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Festival Internaţional de Folclor, la Făgăraş Email
Luni, 09 Iulie 2018 19:50

     Festivalul internaţional de folclor ,,Garofiţa Pietrei Craiului“ s-a desfăşurat la Făgăraş vineri, 6 iulie 2018. Evenimentul a început la ora 18.00 şi a avut loc lîngă zidurile Cetăţii Făgăraşului. ,,Avem ansambluri din Croaţia, Polonia şi Grecia. Făgăraşul a fost reprezentat de ansamblul ,,Ceata Făgăraşului“. Acest eveniment a fost organizat de Centrul Cultural ”Reduta“ în colaborare cu Casa de Cultură Făgăraş şi a fost finanţat de către Primăria Făgăraş împreună cu Consiliul Local Făgăraş şi Consiliul Judeţean Braşov“ a spus Diana Gribincea, directoarea Casei de Cultură din Făgăraş. La eveniment a fost ivitată cunoscuta artistă de folclor Vlăduţa Lupău. Făgărăşenii au admirat frumoasele porturi populare, dar şi prestaţia artiştilor. Pe scenă au evoluat mai întîi artiştii făgărăşeni de la ,,Ceata Făgăraşului“ urmaţi de ansamblurile din străinătate. Ansamblul din Croaţia a susţinut un frumos program de dansuri specifice aplaudat de public. Portul lor aducea, au spus localnicii, cu cel al saşilor noştri din Transilvania. A urmat ansamblul din Polonia alcătuit din studenţi ai şcolii de artă, profesori dar muncitori. Flautele, percuţiile, voia bună şi prestaţia dansatorilor poloneyi au atras multe aplauze. Ansamblul din Grecia a impresionat publicul făgărăşean care şi+a amintit, poate, de concediile din însorita Grecie. ,,A fost un spectacol frumos, un festival al prieteniei” a spus un localnic. (Ștefan BOTORAN)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 133 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843297

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare