Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Cavouri inundate de apă
Cavouri inundate de apă Email
Luni, 16 Iulie 2018 19:02

 

     În ,,Cimitirul Eternitatea” din oraşului Victoria cavourile şi sicriele stau în apă. A fost declaraţia ce a şocat plenul CL Victoria de la sfîrşitul lunii iunie. Un localnic a ţinut să participe la şedinţă pentru a-i informa pe aleşii locali asupra situaţiei ieşită din comun a acestui obiectiv local. Reprezentanţii firmelor de pompe funebre din Victoria spun că situaţia datează de multă vreme, cimitirul fiind sub apă indiferent de anotimp.

 

 Ei sînt nevoiţi să scoată apa din gropi cu găleata sau cu pompe pentru a putea pune sicriele. Conducerea oraşului spune că va căuta soluţii pentru a readuce situaţia la normal.
 

,,Apa din cavourile inundate conţine substanţe nocive”
 

     În plenul şedinţei ordinare de la sfîrşitul lunii iunie a.c., un localnic a expus problema cimitirului în faţa aleşilor locali. ,,În cimitir se infiltrează apă, însă nu ştiu de unde, gropile şi cavourile sînt inundate. Nu de mult, am făcut şi analize la apa din cimitir şi conţine substanţe nocive. Am venit în faţa dumneavoastră să rezolvaţi acestă problemă pentru că morţii sînt băgaţi în apă şi nu este normal. Am fost la o înmormîntare şi mi-a fost jenă de această situaţie. Trebuie să faceţi un studiu să vedeţi de unde provine atîta cantitate de apă. Aşa ceva nu se poate, vrem să avem condiţii şi în partea de jos a oraşului, adică în cimitir. Am discutat despre această problemă cu Lucian Opriş, cel care are firmă de pompe funebre, şi a spus că tot cimitirul este sub apă. Această problemă nu este de la ploi şi cînd este caniculă situaţia este la fel. Am ajuns la o vîrstă la care nu ne mai este indiferentă situaţia din cimitir. Să ştiţi că este şocant să te gîndeşti că groapa şi cavoul sînt pline cu apă. Mai mult cimitirul nu este bine întreţinut şi vă rog să vă ocupaţi de administrarea acestuia. La înmormîntări vin oameni din toată ţara şi este păcat să-şi facă o imagine proastă despre oraşul nostru. În plus plătim taxe pentru întreţinerea cimitirului” a spus Țerbea Romus.
 

,,Vom verifica reţeaua de canalizare”
 

- ,,Ne vom ocupa de această problemă, vom descoperi cauzele şi le vom elimina. O să verificăm de unde provine apa în cimitir şi vom găsi soluţia necesară. Pentru început vom verifica reţeaua de canalizare folosind camere pe care le introducem pe conducte pentru a vedea dacă sînt pierderi” a spus primarul Gheorghe Cristian.
- ,,80% din cimitire sînt construite pe dealuri, însă la noi este într-o zonă joasă, sub nivelul oraşului. Nu trebuie să ne mirăm de această situaţie întrucît combinatul a deversat canalul propriu în această zonă în urmă cu zeci de ani” a spus consilierul Alexandru Lup.
 

Cu motopompa în cimitir
 

     ,,Ne confruntăm de mult cu această problemă. Au fost situaţii cînd am luat motopompa să scoatem apa din groapă pentru a putea băga sicriul. Am scos apă şi din cavouri, mii de găleţi. Nu ştiu de unde provine apa. Dacă astăzi începem o groapă, a doua zi e plină cu apă indiferent de anotimp. Ca să nu punem sicriul în apă punem un rînd de cărămizi şi crengi de brad” a spus Silviu Balcu, administrator pompe funebre.
 

Cimitir vechi de 76 ani
 

     Cimitirul ,,Eternitatea” din Victoria se întinde pe o suprafaţă de 2 hectare şi în ultimii ani s-a extins de două ori, ajungînd la peste 3100 de locuri de veci. Cimitirul a fost înfiinţat în urmă cu 76 de ani, pe vremea cînd s-a format colonia combinatului, devenită ulterior oraşul muncitoresc. Era în luna martie 1942 cînd au fost primele înhumări în acest loc. În monografia oraşului este trecută declaraţia lui Ion Chitic, primul preşedinte al Sfatului Popular Victoria, în privinţa cimitirului. ,,Da, doi copilaşi, sărăcuţii, stau singuri acolo”. Era vorba despre copiii familiilor Tărcuţă şi Țibrea. (Carla Tatu)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 144 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4561699

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare