Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Comisia care nu lucrează
Comisia care nu lucrează Email
Luni, 16 Iulie 2018 19:14

 

Activitatea din şcolile făgărăşene a fost analizată de o firmă specializată care a prezentat concluziile Legislativului

     58.000 de lei a plătit Primăria Făgăraş unei firme din Iaşi pentru a realiza un studiu în unităţile şcolare din municipiu. S-a dorit stabilirea punctelor tari şi a celor slabe din şcolile şi liceele din Făgăraş cu scopul de a îmbunătăţi procesul instructiv educativ. Studiul a fost realizat anul trecut, iar rezultatul acestuia a fost prezentat în detaliu în faţa consilierilor locali întruniţi în prima şedinţă din acest an. ,,Era necesar un studiu de acest tip pentru a vedea punctele slabe şi punctele tari stabilite de specialişti. Concluzia stabilită de această companie este de a fi schimbată reţeaua şcolară din Făgăraş. S-a instituit o comisie care să se ocupe de analiza rezultatelor acestui studiu” a explicat primarul Gheorghe Sucaciu. Comisia despre care vorbeşte primarul Făgăraşului a fost investită în data de 31 ianuarie şi are obligaţia să prezinte rezultatele activităţii în termen de 6 luni. Conform HCL nr. 31 din data de 31 ianuarie 2018, comisia este formată din 4 reprezentanţi al CL Făgăraş, 6 reprezentanţi ai unităţilor de învăţămînt din Făgăraş şi un reprezentant al aparatului de specialitate al primarului. 

Art. 3 din HCL 31 specifică perioada în care comisia trebuie să prezinte un raport de activitate, 6 luni, respectiv pînă la data de 31 iulie a.c. Consilierii locali care fac parte din această comisie sînt Ion Negrilă, Ion Bogdan, Andreea Suciu, toţi PSD, şi Cătălin Cîrje, ALDE. Pînă în prezent, comisia în cauză nu s-a întrunit niciodată. ,,Concluziile comisiei vor deveni propuneri pentru IȘJ Braşov în privinţa reţelei şcolare. De exemplu, la Colegiul ,,Aurel Vijoli” liceul ar trebui să continue cu clase cu profil de meserii. Evaluarea acestor elevi ar trebui realizată altfel pentru că actualul sistem n-a dat roade. Elevii care învaţă în sistem dual n-ar trebui să înveţe şi să fie evaluaţi la fel ca elevii dintr-un liceu teoretic. La nivelul municipiului sînt şcoli care trebuie şi pot continua ca şi pînă acum, dar sînt şi şcoli a căror activitate trebuie schimbată” a explicat primarul.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 129 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4561698

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare