Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Comemorarea Rezistenţei Anticomuniste
Comemorarea Rezistenţei Anticomuniste Email
Luni, 16 Iulie 2018 19:18

     „De ce trebuie scoasã la luminã istoria Rezistenţei anticomuniste ? Cei morþi în lupte sau în temniþe nu mai au nevoie de laude. Nu pentru laude au luptat. Puþinii supravieþuitori, tot asa. Dacã ai putrezit în închisori sau ai trãit 30 de ani condamnat la moarte, mãcar atît ai învãþat: sã nu te mai încînte desertãciunile omenesti, gloria, lauda si alte mãrunþisuri. De aceste fapte are nevoie faþa României în lume. Toate popoarele rãsãritene îsi au revoluþiile lor anticomuniste. Noi? Avem cea mai lungã si cea mai amplã rezistenþã armatã împotriva comunismului, dintre toate þãrile rãsãritene. Cu jertfele pe care le-am dobîndit în munþi si închisori, putem oricînd sta cu fruntea sus în rîndul popoarelor lumii. Aceasta este adevãrata imagine a României în lume.
De cunoasterea acestei istorii au nevoie tinerii de azi si de totdeauna. Ei pot fi mîndri cã sînt români. Pentru ca exemplul nostru sã le fie de învãþãturã si de îndemn.

 Pentru ca atunci cînd Stalinii si Jirinovskii ar îndrãzni sã repete invazia, ei sã fie la datorie. Munþii, dragii nostri munþi ai României, îi vor primi si pe ei cu drag si-i vor adãposti, asa cum ne-au adãpostit si pe noi.” Ion Gavrilã Ogoranu. Duminicã, 22 iulie 2018, se va oficia slujba de pomenire a eroilor Rezistenţei Anticomuniste din Țara Fãgãraşului la Crucea/monument edificatã în memorial or, lîngã Mãnãstirea Brâncoveanu de la Sâmbãta de Sus. Încã din 1994 se organizazã acest eveniment comemorativ, tradiţie stabilitã de Ion Gavrilã Ogoranu, în prima duminicã dupã sãrbãtoarea Sfîntului Ilie. Evenimentul se extinde însã pe parcursul a trei zile, de vineri pînã duminicã. 

     În aceast an, manifestarea are ca temã centralã 70 de ani de la marile arestãri politice din 1948 şi Centenarul Gogu Puiu. Programul pe zile este urmãtorul:

- Vineri, 20 iulie: ora 10- liturghie şi drumeţie la chilia pãrintelui Arsenie; orele 16-19: proiecţii de film în Aula Academiei
- Sîmbãtã, 21 iulie: Simpozion memorial- orele 10-12.30; masa: orele 12.30-13.00; Vernisaj expozitie documentarã; lansãri de carte – 14.00-15.30; Martori ai Demnitãţii – mãrturii ale foştilor deţinuţi politici şi urmaşi ai acestora- 16.00-18.00

- Duminicã, 22 iulie: comemorarea luptãtorilor în Rezistenţa armatã anticomunistã din Munţii Fãgãraşului- 12.00
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 82 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4561689

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare