Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Cursuri de pregătire
Cursuri de pregătire Email
Luni, 16 Iulie 2018 20:37

     În poligonul amenajat în incinta Detaşamentului de Pompieri Făgăraş se pregătesc pompieri din 18 judeţe din ţară. În fiecare săptămînă se organizează module de pregătire cu 12 cursanţi. ,,Astfel de poligoane de pregătire sînt în 7 localităţi din ţară, printre care şi la Făgăraş. Noi pregătim zeci de cursanţi din întreaga ţară pentru o perfecţionare continuă a personalului de intervenţie. Din doi în doi ani subofiţerii fac aceste pregătiri de performanţă. În săptămîna 9 – 13 iulie a.c., la poligonul din Făgăraş s-au pregătit 12 subofiţeri de la ISU Prahova şi Bucureşti. Respectivii pompierii au fost cazaţi la subunitate şi au făcut cele 40 de ore de pregătire împărţite pe module, fiecare cu un specific. Este vorba despre intervenţii la incendii, calamităţi naturale sau mînuirea accesorilor din dotare. Multe detaşamente de pompieri din ţară nu au baza materială în poligon pentru astfel de pregătiri şi sînt repartizaţi în cele 7 oraşe din ţară unde există poligoane. Aceste cursuri au scopul de a pregăti permanent pompierii pentru a face faţă situaţiilor dificile cu care se confruntă. Unul dintre modulele de pregătire este lupta cu focul, adică timpul de intervenţie pentru a limita pagubele produse de incendii. Un alt modul se referă la mînuirea stingătorului sau la tăierea unui copac cu drujba. Prin aceste module facem o recapitulare şi aprofundăm cunoştinţele acumulate” a spus comandantul Dorin Moldovan de la Detaşamentul de Pompieri Făgăraş.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 140 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4561701

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare