Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Examenul dascălilor
Examenul dascălilor Email
Luni, 16 Iulie 2018 21:15

     La examenul de titularizare care a început miercuri, 11 iulie a.c., cu proba scrisă, s-au înscris 726 de candidaţi din judeţul Braşov, dar s-au prezentat la examen 585 dintre ei. Ion Negrilă, inspectorul şcolar general adjunct, a spus că au fost absenţi 104 candidaţi, iar 37 s-au retras. ,,Anul trecut s-au înscris 596 de candidaţi dintre care s-au retras 52, iar unul fost eliminat pentru fraudă. A fost doar o singură medie de 10.00” a spus Ion Negrilă. În ţară, peste 31.000 de candidaţi au susţinut, ieri, proba scrisă a examenului de titularizare. Ca în fiecare an, cea mai mare concurenţă este pe posturile de învăţătoare, educatoare, dar şi pentru catedre de limba şi literatura română sau matematică. Dascălii vor afla rezultatele finale abia 24 iulie, după rezolarea contestaţilor, cînd vor fi afişate la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul edu.ro. În judeţul Braşov au fost scoase la concurs pentru titularizare 195 de posturi, 140 în mediul urban şi 55 în mediul rural. Alte 722 de posturi sînt cu angajare pe perioadă determinată, catedrele avînd o valabilitate între unul şi trei ani. 

Mai sînt alte 1.528 de posturi incomplete, fracţii de normă, care, combinate, pot forma alte cîteva sute de posturi complete, dar cu angajare tot pe perioadă determinată. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atît la proba scrisă, cît şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atît la proba scrisă, cît şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. IȘJ a stabilit şi un calendar al repartiţiilor pentru posturile vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (25 iulie) şi pentru posturile didactice vacante pentru perioadă determinată (26 iulie).

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 104 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4561692

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare