Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Luni, 16 Iulie 2018 21:18

Definitivat
 

     Examenul naţional de definitivare în învăţămînt pentru cadrele didactice va începe miercuri, 18 iulie 2018. Profesorii din judeţul Braşov vor susţine proba la Colegiul Naţional ,,Unirea” din Braşov începînd cu ora 10.00. Durata de redactare a lucrării este de 4 ore. Accesul candidaţilor în centrul de examen se face în intervalul orar 8.00-8.45, pe baza actului de identitate valabil, carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate ori, în lipsa acestuia, pe baza paşaportului în termen de valabilitate. Listele cu distribuţia în săli a candidaţilor au fost afişate la avizierul Colegiului Naţional "Unirea" Braşov, în data de 17 iulie 2018.
Dezbatere publică

     În Făgăraş vor fi organizate noi sensuri unice propuse de comisia de circulaţie instituită la nivelul municipiului. Este vorba despre circulaţia rutieră pe străzile din cartierele Vasile Alecsanri, cartierul Tudor Vlsdimirescu între blocurile A,B şi C, strada Stejarului, strada George Coşbuc, strada Vasile Alecsandri, strada Tăbăcari în spatele blocurilor 4 şi 5, strada Iazul Morii. O dezbatere publică în care or fi analizate propunerile Primăriei Făgăraş va fi organizată miercuri, 18 iulie a.c., începînd cu ora 19.00, în sala mică a Casei de Cultură Făgăraş.

Reabilitarea sediului Primăriei Voila

     Clădirea în care funcţionează Primăria Voila va intra în reabilitare. Aşa cum spune primarul Gheorghe Osalciuc, lucrările vor viza schimbarea acoperişului, recompartimentare şi zugrăveli. ,,Lucrările vor costa 100.000 de lei, bani alocaţi de la bugetul local. Acoperişul este vechi şi trebuie schimbată toată partea din lemn. Prin HCL a fost aprobată din pădurea comunală cantitatea de lemn necesară căpriorilor şi laţilor de la acoperiş. Clădirea va fi acoperită cu tablă. Vom lucra doar cu firme din comună” a spus primarul comunei. În această perioadă, Primăria Voila va achiziţiona un tractor şi utilaţele aferente pentru deszăpezirea drumurilor din comună. ,,Este un proiect în valoare de 40.000 euro finanţat din bani europeni pe care l-am cîştigat pentru dotarea SVSU. Tractorul va avea lamă reglabilă” a mai spus primarul Osalciuc.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 139 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4561714

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare