Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Drumuri modernizate în comuna Lisa
Drumuri modernizate în comuna Lisa Email
Luni, 23 Iulie 2018 18:51

 

     Toate uliţele din comuna Lisa vor fi modernizate pînă la sfîrşitul acestui an. O spune primarul Gheorghe Moga care a semnat contractul de execuţie a lucrărilor. Este vorba despre ,,drumurile de interes local” aşa cum sînt stipulate în proiectul finanţat din fondurile aferente Programului naţional de dezvoltare locală (PNDL 2). ,,Prin acest proiect vor fi modernizaţi şi asfaltaţi 5 km de drum din satele Lisa, Breaza şi Pojorta. Valoarea totală a proiectului a fost de 4,163 milioane de lei, inclusiv TVA şi cuprindea proiectarea şi execuţia lucrărilor. La licitaţie s-au înscris 5 firme de construcţii din care două au fost eliminate pentru că nu au îndeplinit condiţiile, Fincodrum şi Duplex, ultima venind cu o firmă din Buzău care era în insolvenţă. Dintre firmele rămase, Morani SRL, LG Desing SRL şi Consal SA, lucrările au fost încredinţate firmei Consal din Braşov. Licitaţia a fost adjudecată la valoarea de 3,8 milioane de lei” a explicat primarul Gheorghe Moga. În cazul acestui proiect procedurile privind licitaţia au început în luna februarie, iar contractul a fost semnat la finele anului trecut.

 Termenul de execuţie este de 6 luni după încheierea proiectării lucrării. Și DC 75 va fi asfaltat tot printr-un proiect finanţat pe PNDL 2. Este vorba despre drumul celeagă Lisa de Plaiul Lisei, de 5,5 km. Lucrările vor fi realizate de firma Consal SA pentru suma de 2,5 milioane de lei, fără TVA. Modernizarea acestui drum prevede asfaltarea carosabilului, amenajarea de rigole şi de podeţe. ,,A fost semnat şi acest contract după încheierea licitaţiei. Mai avem în lucru podul din Breaza care este deteriorat de 10 ani. Aici vom construi un pod nou. Lucrările deja au început, firma de construcţii desemnată prin licitaţie, Duplex SA, a dus deja tuburile. Valoarea lucrărilor este de 1.051.000 lei” a spus primarul Gheorghe Moga.

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 143 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4561714

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare