Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Amendã de 20.000 de lei pentru Inexdor
Amendã de 20.000 de lei pentru Inexdor Email
Luni, 23 Iulie 2018 18:54

Nunţile se organizeazã în continuare la restaurantul din Șercãiţa cu acordul autoritãţilor sanitar- veterinare şi de protecţia consumatorului Nuntaşii care au ajuns în spital spun cã depun plîngere penalã
 

     Amendă de 20.000 de lei este sancţiunea pentru administratorul restaurantului Inexdor de la Șercăiţa pentru incidentul înregistrat la nunta organizată aici în data de 14 iulie 2018. Cercetările autorităţilor au fost finalizate luni, 23 iulie, iar acestea au penalizat neglijenţa restaurantului care a servit preparate infestate cu Escherichia coli (E-coli). La nunţa organizată în urmă cu 10 zile, mai multe persoane au ajuns la spital în stare gravă, printre care mireasa şi naşa, necesitînd intervenţia medicilor de la spitalul din Făgăraş. A fost zarvă mare în acea noapte cînd ambulanţele şi autospecialele SMURD n-au făcut faţă transportului persoanelor la spital. Reprezentanţii OPC şi DSV Braşov au descins la restaurant, au luat probe şi au dispus o serie de măsuri pe care restaurantul să le respecte.

 Au sistat şi activitatea pentru cîteva zile. „Pentru limitarea prejudicierii sănătăţii consumatorilor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov a întocmit în cauză un proces verbal de constatare prin care s-a dispus operatorului economic ca şi măsură complementară, în conformitate cu prevederile legale, oprirea temporară a prestării serviciilor pînă la remedierea deficienţelor constatate, ţinînd cont că s-a prestat un serviciu care a pus în pericol sănătatea şi securitatea consumatorilor participanţi la acel eveniment, urmînd ca acţiunea de control să se finalizeze la data de 23.07.2018, dată la care se va întocmi un proces verbal de constatare a contravenţiei şi se vor aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de actele normative în vigoare”, a informat şeful OPC Braşov, Sorin Susanu, printr-un comunicat remis la începutul săptămînii trecute. Tot atunci şeful OPCBraşov a mai declarat că s-au constatat depăşiri ale parametrilor microbiologici la enterobacteriacee, la probele de aperitiv (format din vinete cu maioneză, icre, doboş de caşcaval cu şuncă, mini şniţele din piept de pui, salam, telemea), supă cu tăiţei şi prăjituri. După alte două zile, Sorin Susanu a încuviinţat ca restaurantul să organizeze nuntă sîmbătă 21 iulie 2018, explicînd că rezultatele probelor recoltate de la restaurant şi de pe preparate au respectat parametrii legali.
 

Plîngeri penale
 

     Nuntaşii care s-au îmbolnãvit la Inexdor spun cã se vor îndrepta împotriva restaurantului şi vor depune plîngere penalã. ,,Totul este cusut cu aţã albã. Pe noi ne-au bãgat în spital şi acum totul este bine? Lucrurile nu vor rãmîne aşa, vom face plîngere penalã, de altfel cazul se află déjà în atenţia Poliţiei Fãgãraş” a spus familia afectatã. La rîndul sãu, patronul restaurantului Inexdor, Dorel Piticaş, spune cã va vorbi cu avocaţii şi va contesta amenda. ,,Am avut de remediat 17 mãsuri dispuse de autoritãţi pe care le-am îndeplinit. Probele luate din restaurant au ieşit bine şi sîmbãtã am putut organiza nunta. Avem contractate 40 de nunţi, iar restaurantul respect normele de funcţionare. Șeful de salã a fost depistat cu stafilococ auriu şi acum este în tratament, iar el a servit la masa mirilor. Ne pare rãu cã s-a întîmplat aşa ceva, dar sînt situaţii pe care nu le cunoşti întotdeauna. Pe de altã parte ne vom îndrepta împotriva familiei pentru plata facturii” a spus Dorel Piticaş. Oricum nunta de la Inexdor a ajuns un subiect controversat între fãgãrãşeni, mulţi fiind uimiţi de finalul cercetãrilor. (L.B.)
  

     Un caz similar s-a petrecut tot la o nunta organizata la Inexdor în 22 august 2015. Atunci DSP Braşov ar fi descoperit „ Văzînd că apa este adîncă şi prezintă un curs rapid, tatăl a încercat să întoarcă atelajul, moment în care s-a răsturnat. Cu excepţia minorului, care a fost luat de ape, celelalte persoane au reuşit să ajungă la mal. Mai multe echipaje ISU şi echipaje ale Poliţiei municipiului Făgăraş îl caută pe copil“, a declarat reprezentantul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Braşov, subcomisarul Marian Ionuţ.
în alimentele de aici. (Lucia BAKI)

Comments
Comentariu nou Cautare
Serbu Gheorghe  - Ciudat rezultat bacteriologic   |24-07-2018 00:43:08
Modul de apariție, precum si evoluția epidemiei, miroseau de la distanță a
toxiinfecție alimentara cu stafilococ....
Faptul ca s-a descoperit și un
purtător de stafilococ întărește suspiciunea....Rezultatele de laborator par
sa o fi luat pe arătura...Cine știe ?
Anonim   |26-07-2018 12:17:46
Toti sunt mana in mana, de nuntasi nu le pasa niciunora.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 144 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4561714

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare