Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Victimele Munţilor Fãgãraş
Victimele Munţilor Fãgãraş Email
Luni, 23 Iulie 2018 18:56

     Masivul Fãgãraş a mai fãcut o victimã sîmbãrã, 21 iulie a.c. Un profesor de 29 de ani, coordonator al unui grup de 50 de studenþi, aflaþi în excursie , şi-a pierdut viaþa dupã ce a cãzut într-o rîpã, iar un alt tânãr care a încercat sã îl salveze a fost rãnit. Operaþiunea de salvare a studenþilor ºi de recuperare a trupului victimei a durat peste 11 ore. Bãrbatul era în excursie alãturi de 50 de studenþi, din Bucureºti ºi din Ialomiþa, în zona de creastã a masivului Fãgãraº. Între vârful Moldoveanu ºi lacul Iezerul Triunghiular, locul numit Valea Rea, i-ar fi cãzut rucsacul, iar cînd s-a aplecat dupã el a cãzut în gol. Imediat, un tînãr din grup i-a sãrit în ajutor. Cînd au vãzut cã situaþia se complicã, ceilalþi turiºti au dat alarma, iar salvatorii au pornit pe urmele lor. S-a solicitat şi un elicopetr SMURD, dar din cauza vremii, elicopterul nu a putut zbura. 12 salvamontiºti au pornit în misiune pe jos şi abia spre dimineaţã l-au gãsit pe profesor fãrã suflare. Se lovise grav la cap ºi nu a supravieþuit. Salvamontiºtii au avut parte în aceeaşi searã de încã o inervenţie, un grup de 10 turiºti erau rãtãciţi în Valea Rea şi au fost aduşi în siguranţã la baza muntelui. Și miercuri, 18 iulie a.c., salvamontiştii au salvat o turistã din Polonia de 34 de ani care a fost accidentatã în Vîrful ªerbota, în apropiere de cabana Negoiu din Masivul Fãgãraº. Tînãra cãzuse într-o rîpã, de aproximativ 100 de metri. Salvamontiºtii au intervenit pentru recuperarea femeii ºi au cerut şi un elicopter SMURD. Intervenþia s-a dovedit a fi dificilã, pentru cã pe munte condiþiile meteorologice erau, în acea zi, nefavorabile. Purtãtorul de cuvînt al ISU Sibiu, Ramona Nistor, a declarat cã turista era accidentatã la picior.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 60 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4589760

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare