Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Parc industrial doar pe hîrtie
Parc industrial doar pe hîrtie Email
Luni, 23 Iulie 2018 19:03

 

Deşi funcţionează de peste un deceniu, parcul industrial din Victoria nu a adus niciun beneficiu comunităţii locale Niciun investitor nu a fost atras în acest parc, iar pe zi ce trece activele de aici se ruinează
 

     19 hale şi o suprafaţă de teren de 16,4 hectare formează parcul industrial de la Victoria. O mică avere pentru oraş dacă acestea ar fi valorificate. Numai că de peste un deceniu, aceste active nu aduc bani la buget ci se cheltuiesc bani pentru funcţionarea societăţii comerciale care administrează acest patrimoniu. Niciun investitor nu a fost interesat de oferta SC Parc Industrial SRL din Victoria întrucît parcul nu le oferă decît nişte ziduri, fără utilităţi şi fără infrastructură. În urmă cu un an, o firmă ar fi vrut să înfiinţeze aici o fermă de porci, dar n-a fost agreată afacerea de către CL Victoria. De atunci nimeni n-a mai trecut de poarta parcului. Trei manageri au condus societatea în care unic acţionar este Legislativul de la Victoria, dar niciunul n-a putut să transforme obiectivul într-un adevărat parc industrial care să creeze locuri de muncă. CL Victoria are nevoie de capital de investiţii pentru a da obiectivului o nouă faţă. 


Ruinele din parcul industrial
 

     În urmă cu 11 ani, s-a înfiinţat SC Victoria Parc Industrial SRL cu unic acţionar Consiliul Local Victoria. Patrimoniul societăţii s-a format din activele preluate de administraţia publică locală de la SC Pirochim SA în contul datoriilor istorice. Este vorba despre 16,4 hectare teren situat pe Aleea Uzinei nr. 8 bis şi 19 hale. Doar două hale pot fi folosite pentru vreo activitate comercială, celelalte fiind nişte ruine. Mai mulţi investitori au vizitat Parcul Industrial cu intenţia de a-şi deschide aici activităţi de producţie, dar au plecat dezamăgiţi. Aşa susţine Traian Tabacu, administratorul Parcului Industrial Victoria. ,,Au venit mulţi investitori, dar din păcate au plecat dezamăgiţi pentru că drumul de acces se află într-o stare jalnică, iar halele nu mai sînt racordate la utilităţi, n-au uşi, geamuri. Din 19 hale, doar două pot fi folosite, hala 1 şi 2 care se află la cîţiva metri depărtare de poarta Pirochim. Cele două hale au fiecare cîte 1.300 metri pătraţi. Toţi investitorii care au ajuns în parc cer drum de acces şi cale ferată, iar noi încă nu le putem oferi nici măcar un drum practicabil, fără mii de găuri. Vorbim despre DJ 102 G care este într-o stare deplorabilă. Am făcut multe adrese către Consiliul Judeţean Braşov, administratorul acestei artere de circulaţie, prin care am solicitat asfaltarea, dar încă nu s-au efectuat reparaţiile la DJ 102 G. Ultima adresă a fost înregistrată în data de 31 mai 2018. După cîteva zile mi-au comunicat că drumul DJ 102 G se va moderniza prin PNDL. La data comunicării au spus că există documentaţia tehnică necesară urmînd să se aleagă constructorul. Pînă nu se va asfalta acest drum, nu vom avea clienţi în parc” a spus Traian Tabacu.
 

Hale fără utilităţi
 

     ,,Am discutat acest subiect de multe ori în AGA şi am solicitat bani de la bugetul local pentru construirea unei hale noi, însă bugetul este auster, iar colegii consilieri nu au agreat propunerea mea. Pentru cele două hale am propus închirierea, concesionarea sau vînzarea cu condiţia să fie racordate la utilităţi . Am contactat mai multe ambasade, firme şi companii şi aşteptăm investitori. Oferta noastră a ajuns şi pe masa unor investitori străini din sectorul componentelor auto. În prezent sînt în discuţii cu mai multe firme din Sibiu şi Braşov care au văzut parcul şi urmează să primim un răspuns” a mai spus Traian Tabacu.

Au refuzat o fermă de porci
 

     Singura ofertă care putea aduce un investitor în acest parc a fost o fermă de porci. Era vorba despre o firmă din Braşov care intenţiona să înfiinţeze o fermă cu 2000 de porci folosind o suprafaţă de niciun hectar din parc. Patronul firmei Dimaricris Farm SRL s-a prezentat în laţa CL Victoria şi a explicat proiectul său. Numai că aleşii locali au refuzat concesionarea terenului invocînd mirosul şi numărul mic de angajaţi. ,,Voiau să închirieze teren pe o perioadă de 15 ani cu posibilitate de prelungire pentru ferma cu 2000 porci. Colegii mei consiliei au refuzat însă oferta. Este foarte greu să găsim investitori pentru că nu avem utilităţi şi infrastructură” a mai spus Traian Tabacu.
 

Trei administratori
 

     De la înfiinţarea Parcului Industrial Victoria şi pînă în prezent, trei persoane au administrat parcul. În perioada 2007 – 2012 a condus societatea Gheorghe Flencana, a urmat Ioan Stanimir în perioada 2012 – 2016, iar din luna octombrie 2016 şi pînă în prezent postul este ocupat de Traian Tabacu. Niciun administrator din cei trei nu au reuşit să atragă, pe de o parte fonduri pentru modernizarea activelor din Parcul Industrial, dar şi investitori. (Carla Tatu)

Comments
Comentariu nou Cautare
cici  - Parc industrial   |24-07-2018 02:57:05
In concluzie: Primaria Victoria a platit salarii 5 ani de zile lui G. Flencana,
4 ani de zile lui I. Stanimir si 2 ani de zile lui T. Tabacu sa nu aiba nici un
rezultat. Buna investitie domnu' primar Cristian. Cu asa sucese va
"renaste" Orasul Victoria. Si la mai mare.......
annim   |24-07-2018 19:56:05
cici daca erai informat administratorul parcului il numeste Consiliul Local nu
primarul orasului
Anonim   |26-07-2018 12:16:25
Pacat ca nu se vrea sa se faca nimic bun pentru acest orasel. Doar PUROLITE -ul
infloreste si...ne nimiceste.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 104 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4561692

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare