Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Luni, 23 Iulie 2018 19:23

S-a tăiat cu drujba
 

     Într-o clipă de neatenţie o femeie de 46 de ani din Bucium a ajuns la Spitalul Municipal Făgăraş după ce s-a tăiat cu drujba. Evenimentul a avut loc, miercuri, 18 iulie a.c., în jurul orei 16.00 cînd B.I. a solicitat ajutor prin apel unic 112. La faţa locului s-au deplasat paramedicii făgărăşeni care au monitorizat victima şi apoi au transportat-o la spital. Femeia s-a ales cu o plagă tăiată la ochiul stîng.
Infracţiuni
 

     Un biciclist a ajuns la Spitalul Municipal Făgăraş după ce a fost lovit cu portiera unei maşini care parca pe strada Teiului din Făgăraş. Incidentul a avut loc în dimineaţa de 18 iulie a.c.,în jurul orelor 10.30. „Un bărbat de 35 de ani, din judeţul Braşov, a condus şi parcat un autoturism pe str. Teiului din municipiul Făgăraş, iar la coborârea din autoturism a deschis portiera fără să se asigure, moment în care a acroşat un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Făgăraş, care circula în calitate de biciclist în aceeaşi direcţie. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a biciclistului care a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri”, a explicat şeful Serviciului Cabinet din cadrul IJP Braşov, subcomisar Ionuţ Marin.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. În aceeaşi zi, un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost depistat pe strada Dr. Ioan Şenchea din Făgăraş, la volanul unui autoturism băut şi fără a avea permis de conducere. Potrivit poliţiştilor, făgărăşeanul avea 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Băbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a explicat subcomisar Ionuţ Marin, reprezentantul IJP Braşov. Agenţii rutieri au întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.
Relaxare pentru angajaţii din centrele de plasament

     400 de sindicalişti din toate centrele de plasament din judeţul Braşov vor petrece cîte trei zile de relaxare la Ocnele Mari, judeţul Vîlcea. Decizia a fost luată în luna februarie 2018 în Adunarea Generală a sindicatului. ,,Angajaţii au nevoie şi de relaxare pentru că lucrează într-un regim cu stres şi au responsabilităţi mari. De exemplu, personalul de la Azur Victoria lucrează cu copii cu probleme de comportament, unii chiar delicvenţi. Prin urmare din bugetul sindicatului finanţăm minivacanţe pentru angajaţi în care au parte de activităţi de relaxare şi distracţie. Pînă în prezent, doar angajaţii de la Centrul de plasament Rupea şi de la Victoria au fost la Ocnele Mari, cam 40 de beneficiari. S-au format grupe de 10-12 angajaţi pentru a nu se afecta bunul mers al activităţilor din centre ” a spus Luminiţa Olteanu, liderul de sindicat. ,,Putem spune că a fost o gură de oxigen bine meritată. Zona este foarte frumoasă, cazarea, mîncarea şi programul, toate au fost de nota 10. Am vizitat mănăstirile din zonă, Peştera Liliecilor, Muzeul Trovanţilor din Costeşti şi am făcut drumeţii” au spus angajaţii de la Centrul de plasament ,,Azur”.
Tabără socială pentru copiii din Victoria
86 de elevi petrec 7 zile într-o tabără la Gîrbova

 
     86 de copii din Victoria vor petrece şapte zile din vacanţa de vară într-o tabără organizată la Gîrbova din judeţul Alba. Beneficiarii acestei tabere sînt copiii care provin din familii cu venituri mici şi dezorganizate şi care au vîrste cuprinse de la 7 la 14 ani. Tabăra a fost organizată de Timotei Stînea Valentin, pastorul Bisericii Creştine Baptiste ,,Sfînta Treime ” din Victoria în parteneriat cu Fundaţia ,,Misiunea fără Frontiere din Sibiu”, bugetul alocat fiind de 50.000 de lei. Sîmbătă, 21 iulie 2018, în jurul orei 9.00 copiii s-au strîns în faţa Bisericii Creştine Baptiste din Victoria de unde au fost preluaţi şi transportaţi cu două autocare pînă la Gârbova, destinaţia taberei de 7 zile. Firma care a asigurat transportul copiilor este SC Marius Tour SRL din Victoria. ,,Ne aflăm la a doua ediţie, iar numărul beneficiarilor a crescut comparativ cu anul trecut. În 2017, în tabără au fost 70 de elevi, iar în această vară sînt 86 de elevi. Pentru copii este o mare bucurie mai ales că majoritatea dintre ei nu au mai fost în nicio tabără pentru că părinţii nu îşi permit. Această tabără le descreţeşte frunţile acestor copii care de mici au întîmpinat greutăţi. Oferta noastră era pentru mai mulţi copii, dar am avut surpriza ca unii părinţi să refuze şi să nu-şi lase copiii în tabără. Copii sînt însoţiţi de 13 voluntari din Victoria, Avrig, Mîrşa şi Sibiu” a spus Timotei Stînea, pastorul bisericii şi consilier local la Victoria. ,,Elevii au fost cazaţi la pensiunea ,,Poarta Oilor”, o pensiune de trei stele dotată şi cu piscină. Alături de mine mai sînt 13 voluntari şi fiecare dintre noi avem grijă de 6 copiii. Pe lista voluntarilor sînt dascăli, un asistent medical, doi asistenţi sociali, studenţi şi părinţi. Este foarte greu să organizăm astfel de tabere pentru că aceşti copii nu sînt obişnuiţi cu astfel de ieşiri, iar noi trebuie să-i învăţăm să se comporte adecvat în societate, să mănînce frumos, să vorbească frumos. Experienţa este frumoasă, iar copiii leagă preietenii noi. Copiii sînt încîntaţi de cazare, masă şi de programul din tabără. Am organizat multe activităţi sportive, culturale, educative, jocuri în echipă, dans şi înot” a spus coordonatorul taberei Radu Aconstantinesei. Copiii din Victoria au mai beneficiat şi de alte proiecte ale Bisericii Baptiste pe parcursul acestui an, precum ,,Copiii din comunitate” şi ,,Familii pentru familii”. (C.T.)
Sărbătoare la Lisa
 

     Comuna Lisa va fi gazda unei manifestări culturale duminică, 29 iulie 2018, organizată de Primăria şi Consiliul Local Lisa în memoria Marii Uniri de la 1918. Proiectul denumit ,,Comuna Lisa în straie de sărbătoare” se va întinde pe parcursul întregii zile, cu începere de la biserică prin slujba religioasă. La ora12.30 localnicii şi invitaţii lor sînt aşteptaţi în curtea şcolii unde va fi dezvelit bustul scriitorului Octavian Paler, cetăţean de onoare al comunei. ,,Bustul este opera sculptorului Gheorghe Zaharie şi este din bronz. A fost construit soclul din ciment pe care a fost aşezat bustul ce are 30 kg. Locul ales de noi este reprezentativ, mai ales că şcoala din Lisa poartă numele Octavian Paler” a spus primarul Gheorghe Moga. Expoziţia intitulată ,,Și noi am semnat la Alba Iulia” organizată în căminul cultural va avea vernisajul începînd cu ora 13.00. Organizatorul Ioan Ciungara a adunat fotografii cu localnicii care au participat la Marea Adunare de la Alba Iulia în 1918. ,,Vom dezveli şi 3 plăci comemorative în memoria celor care au trăit Unirea la Alba Iulia. Apoi toţi localnicii vor fi invitaţi la un spectacol artistic” a mai spus primarul. Pe scena căminului cultural vor urca: ansamblul ,,Horiţa” din Lisa şi grupul vocal ,,Colţii Brezei”; ansamblul ,,Junii Becleanului”, ansamblul ,,Ceata Făgăraşului”, ,,Plaiurile Jibertului” şi artiştii Alexandru Rusu, Mariana Șandru, Viorica Cerbu, Mia Greavu, Mihaela Șerban, Ștefan Ramba, Mirela Mănescu şi Orchestra Felea.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 100 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4561690

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare