Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Rupere de nori la Cobor
Rupere de nori la Cobor Email
Luni, 30 Iulie 2018 19:00

 

     Satul Cobor din comuna Ticuşul Vechi a fost măturat de ape. O rupere de nori a acoperit uliţele satului de apă duminică, 29 iulie a.c. O viitură a „măturat” satul Cobor din comuna Ticuş, ieri, spre groaza localnicilor. Erwan Joliff, cunoscut ca ,,francezul din Cobor”,

 cel care înfiinţase din 2011 o remiză de pompieri pentru a-I sprijini pe localnici, a spus că prăpădul a venit la cîteva ore după ce au fost curăţate canalele şi pîraiele ce trac prin sat. „Toată munca făcută în această dimineaţă, trebuie făcută din nou. Ce ne-a lovit astăzi a depăşit toate capacităţile noastre materiale, oricît am fi de pregătiţi şi puşi la punct din toate punctele de vedere şi noi pompierii si autoritatea locală. Uneori natura este mai puternică. Se pare c-a fost cea mai mare viitura din ultimii 45 de ani în Cobor. Pagubele sînt însemnate pe drumuri şi o gospodărie a fost complet inundată. Au venit şi pompierii din Făgăraş să ne ajute să scoatem apa din beciuri“, a scris Erwan Joliff pe pagina sa de socializare. Și localitatea Ormeniş a fost afectată grav de inundaţii, după ploile torenţiale care au căzut sâmbătă după-amiază în zonă. Pîrîul care trece prin comună a ieşit din albie, iar apele crescute au afectat cel puţin zece gospodării. Pompierii au intervenit cu cu şase motopompe transportabile şi remorcabile şi cu o motopompă de mare capacitate, pentru a scoate apa din casele şi gospodăriile oamenilor. ISU Braşov a intervenit şi la Budila, la Prejmer şi la Braşov unde ploile căzute în cantităţi mari au produs pagube sîmbătă, 28 iulie. Reamintim că săptămîna trecută, viitura a afectat localităţile Sâmbăta de Jos, Breaza, Lisa, Drăguş, Dejani, Recea, Veneţia de Sus.

 

 

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Anonim   |31-07-2018 11:56:20
La o simpla ploaie, trecerea de pietoni din fata magazinului Plus , spre piata,
dar si cele doua treceri din zona Centru II , Str Teiului cu Stejarului, sunt
inundate. Pietonii au nevoie de barca sau un bac de trecere. Suntem nevoiti sa
intram pe carosabil si sa ne punem viata in pericol pentru a tranversa o strada.
In loc sa niveleze trecerile si sa le aduca la un nivel drept, sa aiba
scurgere, ei au dat cu vopsea alba si au trasat o trecere de pietoni peste un
LAC de ACUMULARE .

PRIMARULE , remediaza situatia ca o sa ajungi la stiri .
Verifica lucrarile facute de mantuiala. Stiti dpar sa trageti linii si sa
inghesuiti masinile pe strazi. Ati bulversat traficul pe Stejarului cu
inghesuiala masinilor . Dupa ce ca era strada ingusta , ati mai ingustat-o si
voi cu parcari puse perpendicular si fara vizibilitate , risc de accidentare.
Faceti locuri de parcare paralele cu trotuarul, " ingineri de doi lei"
ce sunteti.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 81 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4561689

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare