Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Fără poliţie locală la Victoria Email
Luni, 30 Iulie 2018 20:16

     Cel mai discutat proiect de hotărîre din plenul şedinţei ordinare de joi, 26 iulie a.c., a fost proiectul de hotărîre cu privire la acordul Consiliului Local în vederea înfinţării Poliţiei Locale în oraşul Victoria. Iniţiatorul proiectului a fost Stînea Valentin Timotei, consilier local independent. Proiectul nu a fost îmbrăţişat de toţi aleşii locali şi a fost respins. ,,Noi am discutat în comisie şi nu am fost de acord cu înfiinţarea poliţiei locale. În perioada cînd am fost viceprimar am făcut socoteli cu privire la înfiinţarea poliţiei locale, iar costurile pentru un astfel de serviciu ar ajunge la un miliard pe lună. La ora actuală s-au mărit salariile din primărie şi numărul salariaţilor, dacă urmăriţi în contabilitate veţi vedea cîte procente din bugetul local se alocă doar pentru salarii. Nu putem mări cheltuielile pentru că nu ne permitem. Ar trebui să facem un studiu de oportunitate şi apoi să luăm o hotărîre. Nu sînt de acord cu acest proiect de hotărîre. Nu ştiu dacă se rezolvă problema hoţilor cu înfiinţarea acestui serviciu. Noi trebuie să ne ocupăm de zona de agrement a oraşului, de canalizarea de pe Corbişor care este o ruşine pentru oraş, nicidecum de înfiinţarea unui astfel de serviciu. Pot să vă spun că acest serviciu va fi ineficient” a spus consilierul local Alexandru Lup. ,,Nu ne permitem un astfel de serviciu, trebuie să fim atenţi cum gestionăm bugetul, pentru că în ţară multe primării au făcut împrumuturi pentru salarii, nu mai au bani în buget” a spus consilierul local Gheorghe Urdea. 


De ce o Poliţie locală
 

     ,,Consider că acest serviciu este imperios necesar. Am întîlnit oameni care au fost victimele unor evenimente şi care au spus că îşi fac singuri dreptate. Vreau să trag un semnal de alarmă şi cred că este necesar să înfiinţăm acest serviciu” a spus Stînea Timotei Valentin. În referatul anexat la acest proiect de hotărîre, iniţiatorul proiectului, Stînea Timotei Valentin, a enumerat cîteva fapte antisociale, anticivice şi ilegalităţi comise de persoane cu vîrste cuprinse între 12 şi 22 ani.
- Agresiuni verbale, injurii şi ameninţări faţă de persoanele în vîrstă comise pe domeniul public fără nicio reţinere, care conduc la intimidarea şi la panicarea celor agresaţi.
- Agresiuni fizice care au produs leziuni corporale, iar victimele au necesitat zile de îngrijiri medicale conform actului constatator emis de medicul legist.
- Spargeri şi distrugeri din magazine, locuinţe, autoturisme,
- Furturi şi tîlhării
- Tulburarea liniştii şi ordinii publice
- Parcări neregulamentare
- Lipsa siguranţei
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 80 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4796281

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare