Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Număr record de turişti la Cetate Email
Marţi, 31 Iulie 2018 10:13

     Muzeul Ţării Făgăraşului ,,Valeriu Literat“ a avut în primele şase luni ale anului 70.000 de vizitatori. Majoritatea turiştilor au ţinut să lase însemnări în caietul de vizită al muzeului care arată ţările de unde provin. Vizitatorii au apreciat curăţenia, renovările făcute, precum şi calitatea personalului. ,,În perioada ianuarie-iunie a.c. am avut 70.000 de turişti care au vizitat Muzeul Ţării Făgăraşului şi Cetatea. În general vizitatorii apreciază întreaga cetate şi modul în care a fost repusă în valoare. Le prezentăm tuturor întreaga istorie a Ţării Făgăraşului începînd cu epoca bronzului, perioada daco-romană, iar în acest sens avem masca romană de paradă, o piesă unică în patrimoniul cultural naţional. Alte piese valoroase care i-au impresionat pe vizitatori au fost: altarul Bisericii Evanghelice de la Cincşor datat din anul 1655, piatra genealogică a vicarului greco-catolic Ionaşcu Monea din Veneţia datată din anul 1728. Alţii au rămas impresionaţi de interiorul ţărănesc din Drăguş sau de colecţia Szocz.

 Sala Tronului, dormitorul principesei, turnul temniţei sau Fecioara de Fier- reconstituire, expusă în Sala Dietei sînt alte vestigii căutate de turişti care apreciază faptul că Cetatea Făgăraşului este foarte bine păstrată şi conservată. Turiştii nu au folosit tichetele de vacanţă pentru că în acestea nu este prevăzut accesul la muzeu. Pot însă să vă spun că am constatat o creştere a numărului de turişti, mai ales în ultimele două săptămîni, şi credem că se datorează acelui program al acordării vauccerului de vacanţă“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului ,,Valeriu Literat“. Muzeul găzduieşte acum o tabără de pictură, iar în luna august se preconizează să fie adusă de la Bran o expoziţie legată de regina Maria. ,,Avem în ultima perioadă şi evenimente culturale precum Tabăra de pictură de la Boholţ, aflată la cea de-a VII-a ediţie, al cărui vernisaj a avut loc vineri, 27 iulie a.c., expoziţie ce ţine pînă la sfîrşitul lunii august, cu tablouri realizate în tabăra de creaţie. Mai pregătim o expoziţie naţională dedicată reginei Maria, care este intitulată sugestiv ,,Regina Maria la Bran- gusturi şi atmosferă regală“. Această expoziţie este însoţită de un catalog de expoziţie în care reconstituim o parte din dormitorul reginei Maria şi al salonului de muzică. Expoziţia va fi vernisată în luna august“ a spus Elena Băjenaru. (Ștefan BOTORAN)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 91 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4798685

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare