Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
O singură medie de 10.00 la definitivat Email
Marţi, 31 Iulie 2018 10:18

     Un singur dascăl din judeţul Braşov n-a reuşit să promoveze examenul de definitivat, media obţinută de acesta fiind sub 5.00. În schimb un profesor a obţinut media maximă, 10.00, iar trei dintre candidaţi au fost notaţi cu nota 10.00 la proba scrisă. Au susţinut definitivatul 244 de candidaţi la nivelul judeţului Braşov. Au obţinut medii între 9 şi 9,99 un număr de 83 de cadre didactice, iar alţi 107 au avut medii între 8 şi 9. Nota la proba scrisă a avut o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puţin 8.00 pentru promovarea examenului.

     La examenului naţional de definitivare în învăţămîntul preuniversitar (sesiunea 2018), procentul de promovabilitate a fost de 78.2% , mai mare faţă de procentul înregistrat la nivel naţional care a fost de 75,75%. Cel mai ridicat procent de note peste 8 s-a înregistrat în municipiul Bucureşti - 80,54%, iar cel mai scăzut, în judeţul Covansa - 57,1%. Lucrările scrise au fost evaluate în 6 centre organizate la nivel naţional, la nivelul inspectoratelor şcolare din judeţele Alba, Bihor, Braşov, Iaşi, Prahova şi din Municipiul Bucureşti. Cadrele didactice promovate dobîndesc dreptul de practică în învăţămîntul preuniversitar. Prin dobîndirea definitivării în învăţămînt, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, avînd dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţămînt preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 132 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4798648

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare