Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Tabăra de pictură de la Boholţ Email
Marţi, 31 Iulie 2018 10:23

      Muzeul Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“ a găzduit vineri, 27 iulie a.c., cea de-a VII-a ediţie a expoziţiei Pro-Boholţ ca urmare a organizării Taberei de pictură de la Boholţ. Evenimentul, care atrage an de an numeroşi făgărăşeni şi turişti, s-a desfăşurat la etajul I al Muzeului şi a început la ora 17.00. Tabăra de pictură este coordonată de inginerul Vasile Joantă, iar anul acesta expoziţia a fost inedită şi s-a bucurat de un public numeros. Expozanţii au fost artiştii Cornel Corcăcel, Lucian Prună, Liviu-Andrei Sandu, studenţii Irina Șelaru şi Sebastian Ștefan, studenţi în cadrul Universităţii de Arte şi Design din Cluj-Napoca. Și-au mai adus aportul elevii Denisa Ionela Andrei, elevă în clasa a VII-a la şcoala din Moara Vlăsiei-Ilfov, Olimpia Corcăcel, elevă în clasa a VIII-a în oraşul Galaţi şi Smaranda Mănduc, elevă în clasa a VIII-a, din Făgăraş. 

 ,,A fost cel mai frumos eveniment al Castelului de aici. Majoritatea expunerilor sînt legate de satul Boholţ, dar avem şi cîteva gravuri care ilustrează Cetatea Făgăraşului. Eu pregătesc o lucrare de ceramică intitulată ,,La început a fost Cuvîntul“ pe care o voi prezenta cu ocazia unui alt eveniment. A fost o idee de-a mea pentru împlinirea a 250 de ani de şcoală în satul Boholţ, eveniment care a avut însă loc în urmă cu patru ani. Am la această expoziţie o pictură în care redau uliţa principală din satul Boholţ“ a spus artistul Liviu-Adrian Sandu. ,,Tabăra de pictură de la Boholţ din acest an a fost realizată cu ajutorul domnului inginer Vasile Joantă în perioada 14-28 iulie. Cred că acest vernisaj expoziţional este o premieră atît pentru Tabăra de pictură, cît şi pentru Castel deoarece sînt panotate lucrări realizate în foarte multe tehnici. Protagoniştii lucrărilor sînt creatori cu vîrste cuprinse între 13 şi 50 de ani. Avem tablouri executate în gravură, este prima dată cînd se face gravură la Tabăra de pictură, iar cînd vorbim despre acest lucru avem în vedere o gamă mult mai largă- linogravură, aquaforte, aquatintă. Mai avem de asemenea lucrări executate în grafit, tuş, pictură în ulei, ceramică şi, foarte important, pastel. Am avut o paletă foarte largă de tehnici şi pot spune că nu am mai expus niciodată atîtea tehnici într-o încăpere“ a spus artistul Cornel Corcăcel, grafician şi profesor la Liceul de Artă din Galaţi. ,,Eu am lucrat în gravură şi am executat portrete ce conţin aspecte din viaţa satului Boholţ. Expoziţia cuprinde peisaje, case, şuri, oameni surprinşi static sau mergînd, biserica din sat şi alte aspecte rurale“ a spus Sebastian Ștefan, student în anul II la Universitatea de Arte şi Design din Cluj Napoca, Facultatea de Arte Plastice, secţia grafică. (Ștefan BOTORAN)

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 87 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4798693

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare