Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Se caută manager pentru Spital
Se caută manager pentru Spital Email
Luni, 06 August 2018 18:25

 

Unitatea spitalicească va organiza concursuri de ocupare a 8 posturi vacante Spitalul va angaja 3 medici specialişti, 2 şoferi, o spălătoreasă, un magaziner şi o îngrijitoare în loc de asistente medicale şi infirmieră
 

     Conducerea Spitalului Municipal Făgăraş va scoate la concurs funcţia de manager general, dar şi 8 posturi în cadrul unor secţii şi compartimente. Pentru organizarea acestor concursuri a fost necesară aprobarea CL Făgăraş care a adoptat hotărîrile aferente în plenul de la sfîrşitul lunii iulie. 

 

Manager poate fi un medic, un economist sau un jurit
 

     Interimatul la Spitalul Municipal Făgăraş ,,Dr. Aurel Tulbure” se apropie de sfîrşit, dacă se ţine cont de demararea procedurilor legale privind organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager general. Consiliul de administraţie al unităţii spitaliceşti a întocmit un Regulament de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager persoană fizică pe care l-a remis la data de 18 iulie 2018 CL Făgăraş spre aprobare. Poate fi manager al spitalului din Făgăraş un medic, un economist sau un jurist care are vechime de 2 ani în activitate şi care să mai deţină o diplomă a unor cursuri de perfecţionare în management ori master ori doctorat. Concursul va sta la mîna membrilor consiliului de administraţie al spitalului care vor forma comisia de concurs din rîndul lor. Comisia va fi condusă de preşedintele CA, secretar va fi un membru al CA, iar membrii, în număr de doi, vor fi numiţi de CA din rîndul acestuia sau din afară. Conform

 

    Regulamentului, au acces la concurs persoanele fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
- cunosc limba română, scris, vorbit
- sînt absolvenţi ai nunei instituţii de învăţămînt superior medical, economico-financiar sau juridic
- sînt absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, ori absolvenţi de master sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ
- au cel puţin 2 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată
- nu au fost condamnate
- sînt apte din punct de vedere medical
- nu au vîrsta de pensionare
 

     Concursul este organizat de consiliul de administraţie al spitalului şi nu pot concura membrii consiliului de administraţie care organizează concursul. Concursul se va desfăşura în două etape, prima eliminatorie referindu-se la selecţia candidaţilor, după care va fi susţinut proiectul de managemnet de fiecare candidat rămas în cursă. Nota minimă de promovare va fi 7.00. CA va avea obligaţia să anunţe concursul cu 30 de zile înainte de data limită de depunere a dosarelor. Cei interesaţi vor urmări anunţul la sediul şi pe pagina de internet a spitalului, pagina de internet a Primăriei Făgăraş şi pe portalul posturi.gov.ro. Unitatea spitalicească din Făgăraş a fost condusă în ultimii 25 de ani de manageri medici, economişti, tehnicieni medicali.

Șoferi în loc de asistenţi medicali
 

     Spitalul Municipal Făgăraş are, de mai mult timp, mai multe posturi neocupate deşi era nevoie de personal medical. Tocmai de aceea managerul unităţii va scoate la concurs 8 posturi dintre acestea. Dar nu în forma cuprinsă în organigrama spitalului ci sub alte forme. Astfel, 3 posturi de medic vor trece la alt grad, două posturi de asistent medical vor fi înlocuite cu şoferi, alte două posturi de asistent medical vor fi înlocuite cu spălătoreasă şi magaziner, iar un post de infirmieră va deveni post de îngrijitoare. Solicitarea a ajuns pe masa CL Făgăraş în plenul de la sfîrşitul lunii iulie care a aprobat-o cu condiţia să nu fie modificat bugetul stabilit la începutul acestui an. Conform propunerii conducerii spitalului, organigrama unităţii spitaliceşti va fi modificată prin transformarea unor posturi în altele, pe care conducerea le-a considerat necesare.
- Postul de medic specialist ATI, Centru hemodializă va fi transformat în post de medic specialist nefrologie la Centrul Hemodializă.
- Postul de medic rezident Boli infecţioase va fi transformat în post de medic specialist la Boli infecţioase.
- Postul de medic rezident laborator analize medicale din cadrul Laboratorului spitalului va fi transformat în post de medic specialist la Laboratorul de analize
- Postul de asistent medical din Ambulatoriu integrat, specialitate ORL, va fi transpormat în post de şofer la Centrul de hemodializă
- Postul de asistent medical la Cabinetul medicina muncii va fi transformat în post de şofer la Centrul de hemodializă
- Postul de asistent medical la Compartimentul diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice va fi transformat în post de magaziner
- Postul de asistent medical la Compartimentul de diabet zaharat va fi transformat în post de spălătoreasă
- Postul de infirmieră la Compartimentul diabet zaharat va fi transformat în post de îngrijitoare la Secţia chirurgie generală. (Lucia BAKI)

Ultima oră
 

     Conducerea Spitalului Municipal Făgăraş a fost schimbată luni, 6 august 2018. Manager a fost numit Persida Țâmboiu, cea care a ocupat pînă acum funcţia de director economic, în locul dr. Liliana Beldescu căre a asigurat interimatul. Director medical a fost numit dr. Mihaela Pandrea în locul dr. Ioan Tiseanu. Pe funcţia de director economic a ajuns Dorina Haneş, care a fost director economic la Viromet pînă luna trecută. Noile numiri au fost oficializate prin dispoziţie semnată de primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu, la solicitarea consiliului de administraţie de la unitatea spitalicească.

Comments
Comentariu nou Cautare
Vasile  - Schimbarea la fata   |08-08-2018 21:38:15
Tot sunt bune la ceva si sarbatorile religioase,iacta ca de Schimbarea la Fata
s-a modificat si procedura de concurs ...prin numire din pixul primarului.
Metodologie nu gluma tovarasi.Prietenii stiu de ce...mai ales prietenul
Jimiiii....
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 69 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4546577

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare