Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Făgăraşul sub asediul urşilor
Făgăraşul sub asediul urşilor Email
Luni, 06 August 2018 18:41

 

     Pe străzile din centrul Făgăraşului s-au plimbat în voie duminică, 5 august a.c., în jurul orei 22.00, doi pui de urs. Animalele au fost văzute pe străzile Doamna Stanca, M. Eminescu şi Vasile Alecsandri. Făgărăşenii au sunat disperaţi la Poliţia Locală pentru a interveni înainte de a se produce vreo tragedie.

 Deşi s-au format patrule de intervenţie, ursuleţii nu au mai fost găsiţi. Șeful Poliţiei Locale, Lucian Petri, spune că astfel de situaţii vor mai fi în Făgăpraş pentru că urşii s-au înmulţit foarte mult. ,,Primul apel la dispeceratul Poliţiei Locale a fost înregistrat la ora 22.00, după care am avut alte zeci de apeluri de la locatarii de pe străzile Mihai Eminescu, Doamna Stanca şi Vasile Alecsandri. Persoanele care au sunat erau speriate şi unele dintre ele au sunat în mod repetat. S-a format o echipă de alertă cu reprezentanţii AVPS, Poliţia Locală şi Jandarmeria care a patrulat pînă dimineaţa la ora 6.00 în tot oraşul. E trist ce se întîmplă pentru că Făgăraşul nu a mai fost sub asediul urşilor. Considerăm că puii de urs au fost părăsiţi de mamă şi încearcă să supravieţuiască, să-şi caute hrană. Vînătorii cred că puii au cam un an. În zona centrală, în spatele clădirii BCR, a fost văzut unul dintre pui care a intrat într-o curte părăsită. De acolo i s-a pierdut urma. Poliţia locală a format două patrule, una acţionează în cartierul Combinat, iar cealaltă este mobilă. În urmă cu cîtva timp reprezentanţi de la Școala de Aplicaţie pentru Infanterie din municipiu au anunţat că în poligonul de tragere al unităţii militare care nu mai este folosit trăieşte o ursoaică cu pui. Le-am recomandat să solicite ajutorul AVPS Făgăraş pentru a face descinderi şi să ia măsurile legale. Astfel de situaţii vor mai fi pentru că s-au înmulţit urşii, iar împuşcarea lor este interzisă” a spus Lucian Petri, comandantul Poliţiei Locale. Reamintim că anul trecut, un urs a atacat persoane în zona Câmpului din Făgăraş, acestea ajungînd în spital cu răni grave.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 112 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4546580

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare