Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Afaceri ilegale cu alcool
Afaceri ilegale cu alcool Email
Luni, 06 August 2018 18:58

     Producătorii de alcool şi distribuitorii acestora au ajuns în vizorul poliţiştilor care au efectuat, săptămîna trecută, 24 de percheziţii în judeţele Braşov, Mureş, Maramureş, Covasna şi Satu Mare. Oamenii legii au urmărit un dosar penal privind afaceri ilegale cu alcool care a adus un prejudiciu de peste 700.000 de lei. Poliţiştii au descins la sedii de firme şi la domiciliile suspecţilor lor sub coordonarea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Mureş şi a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. În urma celor 24 de percheziţii efectuate miercuri, 1 august 2018, în aceste judeţe, au fost ridicate în vederea confiscării 159.640 fire de ţigarete, 20.713,8 litri de alcool, 4.000 de lei şi un autoturism de teren. Anchetatorii au mai găsit şi o instalaţie artizanală de ocolire a contorului pentru determinarea cantităţii de alcool produse. Aşa cum spun anchetatorii, în perioada ianuarie — iulie 2018, „atît membrii unei grupări nestructurate de persoane cî şi reprezentanţii unor firme, ar fi produs alcool pe raza judeţelor Maramureş şi Satu Mare, fără a fi contorizat şi evidenţiat, după care l-ar fi transportat şi distribuit pe raza judeţelor Mureş, Covasna şi Braşov, fiind ulterior comercializat către beneficiarii finali”. Banii ar fi fost reintroduşi în circuitul legal prin creditarea unor societăţi comerciale, prin achiziţia de imobile şi autovehicule, încercîndu-se a se ascunde natura provenienţei veniturilor şi crearea aparenţei de legalitate a activităţilor economice. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, estimat până la această dată, este de 700.000 de lei. Cercetările în caz continuă pentru infracţiunile de „achiziţie şi deţinere produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita admisă de lege”, precum şi pentru „spălarea banilor”. .

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 69 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4546578

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare