Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Luni, 06 August 2018 19:07

Linie de gardă la Ortopedie

     Conducerea Spitalului Municipal Făgăraş a demarat procedurile pentru înfiinţarea liniei de gardă la Secţia ortopedie-traumatologie. Prima etapă a fost obţinerea aprobării plenului CL Făgăraş, după care urmează aprobarea Ministerului Sănătăţii. Conform referatului consiliului de administraţie al spitalului, înfiinţarea liniei de gardă la această secţie se justifică prin participarea unităţii la Programul naţional de endoprotezare, dar şi prin numărul de personal suficient care lucrează aici. În prezent la Ortopedie sînt încadraţi patru medici de specialitate care pot asigura şi permanenţa în secţie 24 din 24 ore. Bugetul necesar plăţii salariilor nu va fi modificat faţă de cel aprobat la începutul anului 2018.

A vrut să moară

     O mămică de 25 de ani din Făgăraş a încercat să-şi ia viaţa după ce a aflat că soţul ei a părăsit-o. S-a întîmplat miercuri, 1 august 2018, într-o garsonieră de la etajul III, din blocul 4 de pe strada Parcului. Denisa are doi copii, o fetiţă de 7 ani şi un băiat de 2 ani. Femeia şi-a trimis copiii în faţa blocului, a încuiat uşa şi geamul locuinţei, a dat drumul la gazul de la aragaz cu intenţia clară de a se sinucide. Vecinii au simţit miros de gaz şi au sunat la 112 cerînd ajutor. Pînă la sosirea pompierilor, vecinii au evacuat blocul pentru a evita explozia. ,,Are probleme cu soţul ei, acesta a lipsit o săptămînă de acasă şi vecina este foarte supărată. În jurul orei 12.30, a venit la mine, plîngea, dar nu a spus că ar vrea să moară. Am sunat-o după un timp, am bătut la uşă, dar nu mi-a răspuns. Apoi am simţit mirosul de gaz şi auzeam cum iese gazul în garsonieră. Speriată am sunat la 112 şi au venit pompierii, poliţiştii şi au spart uşa. Au găsit-o în pat plîngînd” a spus Mariana Jugănaru, o vecină. Femeia a fost transportată la spital pentru investigaţii, dar s-a întors acasă după o oră.

Apeluri 112

     În perioada 31 iulie – 2 august a.c., paramedicii făgărăşeni au intervenit la mai multe solicitări, în Municipiul Făgăraş. Marţi, 31 iulie a.c., în jurul orei 12.00, C.V. de 72 de ani, de pe strada Teiului, a solicitat ajutorul paramedicilor avînd stări de lipotimie. Pensionara a fost monitorizată şi transportată la spital. În jurul orei 14.20 paramedicii au fost solicitaţi pe strada T. Vladimirescu unde Ș.G. de 79 de ani avea palpitaţii, dar a refuzat transportul la spital. În jurul orei 15.40, G.A. de doi ani de pe strada Negoiu a căzut şi s-a ales cu excoriaţii la nivelul capului. Copilul a fost transportat la Spitalul Municipal Făgăraş. În noaptea de 2/3 august 2018, în jurul orei 1.35, N.C. de 80 de ani, de pe strada Narciselor, a căzut şi s-a ales cu o plagă la nivelul capului. Femeia a fost monitorizată şi transportată la Spitalul Municipal Făgăraş.

Sărbătoare la Beclean

     Comuna Beclean va fi gazda unei manifestări culturale miercuri, 15 august 2018, organizată de Primăria şi Consiliul Local Beclean în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta. Proiectul denumit ,,Sărbătoarea Marii Uniri în comuna Beclean ” va începe la ora 16.00, în prundul rîului, lîngă biserica din Beclean. Invitat special la eveniment este Sebastian Stan, iar oaspeţi de onoare sînt grupul de copii din Comuna Ştefăneşti din Republica Moldova. Pe scenă vor urca următorii artişti: Mădălina Grama, Mioara Greavu, Mădălina Radocea, Bogdan Bucur şi Rareş Şerban. De la eveniment nu vor lipsi ansamblurile de dansuri populare, Junii Becleanului de pe Olt, Ansamblul Someş - Oraşul Beclean, Ansamblul Horiţa Lisa, Ansamblul Junii Săceleni şi Ansamblul Izvoarele Prejmerului.

Apel 112

     Joi, 2 august a.c., paramedicii de la SMURD Victoria au fost solicitaţi la două intervenţii. În jurul orei 11.20 în localitatea Drăguş, C.V. de 50 de ani a căzut şi acuza dureri la membrul superior drept. Paramedicii l-au monitorizat şi l-au transportat la Spitalul Municipal Făgăraş cu diagnosticul suspiciune fractură. În jurul orei 20.15, paramedicii au ajuns pe strada Policlinicii, unde un băiat de 8 ani, a căzut de pe leagăn şi s-a ales cu traumatism cranio-cerebral şi pierere de cunoştinţă. Minorul a fost monitorizat şi transportat de urgenţă la Spitalul Munnicipal Făgăraş.
Zilele culturale ,,Constantin Brâncoveanu”

     Primăria Sîmbăta de Sus va organiza ediţia IV-a a evenimentului cultural ,,Constantin Brîncoveanu” în perioada 14-15 august 2018. ,, Fiind an centenar, Primăria Sîmbăta va marca şi Marea Unire de la 1918. Marţi, 14 august a.c., la Căminul Cultural va avea loc o lecţie de istorie despre evenimentele de la Marea Unire din anul 1918, iar instructorul Marius Bălan va face lecţii de dans popular pentru persoanele care vor să înveţe fecioreasca. Spre seară, se va organiza un foc de tabără şi se va încinge ,,Hora Unirii” în jurul Căminului Cultural. A doua zi, miercuri, 15 iulie a.c., în jurul orei 16.00 va avea loc un spectacol de muzică populară. Pe scena Căminului Cultural vor evolua următorii artişti: Gabriela Nistor, Mioara Greavu, Mioara Marinca, Mariana Șandru, Formaţia Alpin Făgăraş şi Ansamblul ,Fiii Brîncovenilor”a spus Anca Antinie, consilier al primăriei. Evenimentul este finanţat de Primăria şi Consiliul Local Sîmbăta în parteneriat cu Asociaţia Renaşterea Satului Românesc.

Turist accidentat

     Salvamontiştii montani din Victoria împreună cu jandarmii montani de la Sîmbăta au intervenit, luni, 30 iulie a.c., în masivul Făgăraş, pe Valea Viştea Mare, unde un turist maghiar s-a ales cu o entorsă la piciorul drept. Turistul accidentat de 67 de ani, făcea parte dintr-un grup de şase persoane care intenţiona să ajungă pe Vîrful Moldoveanu. Din nefericire, duminică, 29 iulie a.c., bărbatul s-a accientat şi nu a mai putut continua traseul şi a rămas peste noapte în refugiu. În dimineaţa de luni, 30 iulie 2018, victima a sunat la 112 şi a cerut ajutor. ,,În jurul orei 9.00 am plecat şase jandarmi montani şi 4 salvamontişti către Valea Viştea Mare să preluăm accidentatul. Tot treseul l-am cobotît pe targă. A fost o acţiune grea pentru că toate poteciile erau pline de apă şi podul de pe Viştea Mare era acoperit de apă. Acţiunea a durat şapte ore şi jumătate. La baza masivului paramedicii de la SMURD au preluat victima şi au transportat-o la Spitalul Municipal Făgăraş” a spus Romică Ramba, seful jandarmilor montani de la Sîmbăta.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 113 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4546581

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare