Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home
Indemnizaţiile copiilor cu nevoi speciale, la mîna directoarei Email
Marţi, 21 August 2018 11:28

 

La Centrul de educaţie incluzivă Victoria nu s-au plătit indemnizaţiile pentru îmbrăcăminte şi nici majorările pentru raţia de hrană zilnică Părinţii copiilor cu nevoi speciale înscrişi aici cer drepturile copiilor lor de la directoarea Cristina Albăceanu Plăţile trebuiau să fie efectuate pînă la sfîrşitul anului şcolar


     Un grup de părinţi care au copiii înscrişi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Victoria cunoscut ca şi Şcoala specială au ajuns la capătul răbdărilor. Ei au dat buzna peste directoarea şcolii pentru a cere lămuriri în privinţa neplăţii indemnizaţiilor pe care copiii lor trebuiau să le primească pînă la sfîrşitul anului şcolar. Şi pentru că n-au primit explicaţii pertinenete şi banii cuveniţi, părinţii s-au plîns forului coordonator, CJ Braşov. Părinţii spun că nu au primit nici la această oră indemnizaţiile pentru articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite aferente anului şcolar care s-a închiat, deşi plăţile trebuiau să fie efectuate încă din luna aprilie. Contactată telefonic, Cristina Albăceanu, directoarea Centrului de la Victoria, n-a răspuns apelurilor repetate.

La Victoria nu s-a plătit indemnizaţia, dar la alte şcoli similare, da
 

     Elevii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Victoria trebuie să primească indemnizaţii pentru îmbrăcăminte şi rechizite şi articole de igienă, aşa cum prevede HG nr. 564/2017, sumele fiind cuprinse între 600 la 800 lei, în funcţie de vîrsta elevului. Banii trebuie să fie viraţi de şcoală în contul deschis de fiecare părinte. ,,Se încalcă drepturile copiilor, nu ştim de ce nu s-au virat banii atîta timp cît noi am depus actele necesare. Am auzit mai multe variante, dosarele nu sînt complete, nu s-a făcut prezenţa la clasă, dar directorul instituţiei trebuie să rezolve această problemă. Am făcut sesizări către Consiliul Judeţean Braşov şi nici aşa nu s-a rezolvat. În curînd începe anul şcolar 2018 – 2019 şi noi nu am încasat bani pentru anul trecut” au spus părinţii revoltaţi. Tot ei mai spun că la Făgăraş, elevii de la centrul de educaţie incluzivă au primit banii.

Nu se respectă legea
 

     Conform HG nr. 564/ 2017 elevii cu cerinţe educaţionale speciale beneficiază de un ajutor financiar pentru rechizite, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi pentru materiale igienico – sanitare. Sumele acordate sînt în funcţie de vîrstă.
- Elevii cu vîrste cuprinse de la 7 – 14 ani beneficiază de 611 lei
- Elevii cu vîrste cuprinse de la 14 – 18 ani beneficiază de 754 lei
- Elevii cu vîrste cuprinse de la 18 – 26 ani beneficiază de 800 lei.
     Pentru a primi respectivele sume, elevii trebuie să respecte o singură condiţie, să nu înregistreze absenţe nemotivate. Banii se plătesc în două tranşe, una în semestrul I, perioada aprilie – mai 2018, iar a doua în semestrul II, pînă în luna iulie . Plăţile se efectuează în baza unei grile de prezenţă a elevilor la clasă întocmită de cadrele didactice şi vizate de directorul instituţiei. Părinţii copiilor spun că n-au fost întocmite aceste liste de prezenţă.

Nici indemnizaţia de hrană nu a fost majorată
 

     Copiii cu handicap grav, bolnavi de SIDA sau HIV care sînt şcolarizaţi la domiciliu au primit o majorare cu 50% a indemnizaţiei de hrană prin modificarea Legii 272/2004. La Şcoala specială din Victoria această majorare nu a fost aplicată pentru cei 3 copii care se încadrează în această categorie. Părinţii acestor copii cer explicaţii directoarei Cristina Albăceanu. ,,Sîntem nemulţumiţi pentru că nu am primit drepturile copiilor. Am sesizat conducerea instituţiei despre modificările Legii 272/ 2004 prin care unii elevi de la şcoala specială beneficiază de o majorare cu 50% pentru hrana zilnică. Este vorba despre elevii cu handicap grav care învaţă la domiciliu. În luna decembrie 2017 am discutat acest subiect cu directorul instituţiei care ne-a spus să stăm liniştiţi că vom primi majorarea respectivă, dar acest lucru nu s-a întîmplat. În toată ţara părinţii acestor copii au beneficiat de respectiva majorarea pentru masa pe zi de la 16,60 lei la 24 de lei/ zi. Acest ajutor financiar se acordă doar pentru zilele de şcolarizare. Nu înţeleg de ce la noi la şcoală nu se aplică prevederile Legii 272/ 2004, art. 129, alin.3, care spune că pentru elevii cu handicap grav, infectaţi cu HIV sau bolnavi de SIDA sumele se majorează cu 50%. În anul şcolar 2017 – 2018 am primit suma de 2.650 lei, în luna martie 2018 am primit 1.920 lei, iar în luna iunie 730 lei. Conform legii această sumă se dublează, dar şcoala nu a făcut niciun pas să beneficiem de acest drept. Mai mult în anul şcolar 2017 – 2018 nu am primit nici banii de îmbrăcăminte conform HG 564 din 2017. Nu este normal ceea ce se întîmplă la şcoală, iar noi părinţii cu bun simţ am tot aşteptat majorări, dar degeaba” au mai spus părinţii. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
AliBaba  - nimic bun   |27-08-2018 09:00:05
La acea scoala problemele cred ca sunt grave.Inspectoratul Scolar at trebui Sa
faca verificari amanuntite SI Sa sanctioneze PE cei vinovati.Din CE se aude prin
oras SI prin scoli acea scoala se va inchide.Pacat ca sunt unii oameni de
valoare acolo cu mult bun simt, dar SI unii care lass de dorit.....mincinosi, Sa
faca rau celuilalt etc.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 54 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843339

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare