Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale ,,Blocul groazei” are un nou proprietar
,,Blocul groazei” are un nou proprietar Email
Marţi, 21 August 2018 11:31

 

Investiţii de peste 250.000 euro care vor schimba faţa imobilului părăsit de 10 ani Camerle din imobil vor fi închiriate, iar o parte din ele vor fi vîndute localnicilor

     Blocul nr. 44 de pe strada Oltului din Victoria are un nou proprietar. Achiziţia s-a făcut în luna mai 2018, iar noul proprietar este Ciprian Fazacaş din Oradea.

 ,,Am aflat despre vînzarea acestui imobil de pe internet, atunci cînd s-a organizat licitaţie publică. M-a costat blocul 20.000 euro, dar voi deschide şantier pentru că necesită reparaţii generale. Am contactat mai multe firme de construcţii din oraşul Victoria şi aştept ofertele. Reabilitarea imobilului se ridică la peste 250.000 euro, iar finanţarea se face cu fonduri guvernamentale prin programul Start-Up Nation 2018. În prima fază trebuie să montăm uşi şi geamuri termopan pentru că acestea lipsesc, apoi vom demara lucrări de dezinsecţii şi deratizări, izolare la acoperiş, zugrăveli interioare şi exterioare” a spus noul proprietar, Ciprian Fazacaş din Oradea.
 

24 de spaţii vor fi dotate şi închiriate
 

     Noul proprietar pare optimist şi spune că va reabilita şi da în funcţiune pînă la sfîrşitul anului parterul blocului. Aici sînt 24 de camere care vor fi amenajate şi dotate pentru prestări servicii, spaţii ce vor fi închiriate. ,,La parterul blocului vom amenaja şi dota spaţii pentru prestări servicii: IT, frizerie, coafor, patiserie care vor fi dotate cu echipamentele necesare pentru aceste activităţi. Deja am primit solicitări pentru închirierea spaţiilor. Pînă la sfîrşitul anului sper să finalizăm lucrările de reabilitare şi modernizare” a mai spus Ciprian Fazacaş.
 

De la 208.000 euro, s-a vîndut doar cu 20.000 euro
 

     Imobilul nr. 44 de pe strada Oltului nu a mai fost locuit de aproape 10 ani şi aparţinea firmei de construcţii Brafcov SA din Braşov care a intrat în faliment. Acesta a fost preluat de SC Concefa SA Sibiu, dar şi această firmă a intrat în insolvenţă. Clădirea a fost lăsată în paragină şi a devenit un focar de infecţie, caz îmn care locatarii din zonă l-au denumit ,,blocul groazei”. Clădirea a ajuns pe mîna unui firme de insolvenţă din Cluj care a scos blocul la vînzare. În luna februarie 2016, la Victoria au ajuns reprezntanţii firmei de insolvenţă care au anunţat vînzarea imobilului printr-un banner montat pe bloc, preţul stabilit pentru vînzare fiind în faza iniţială de 208.000 euro. Ca la orice licitaţie însă, preţul a scăzut de la lună la lună ajungînd la 20.000 euro. ,,Mă bucur că acest imobil va fi locuit, este un focar de infecţie şi un pericol pentru copiii care se joacă în jurul lui. Am vorbit cu paznicul blocului care a spus că în perioada următoare va începe curăţenia în bloc şi se vor face lucrări de deratizare şi dezinsecţie, iar de la 1 septembrie 2018 vor începe lucrări de reparaţii. Mă bucur că există un proprietar care vrea să-l dea în folosinţă. În incinta blocului este dezastru, s-a furat tot ce s-a putut, iar proprietarul trebui, acum, să investească mulţi bani să poată închiria camerele” a spus Ioan Tănase, un locatar.
 

Ultimii chiriaşi
 

     Blocul 44 de pe strada Oltului a fost locuit pînă în luna februarie 2009. ,,În 1999 am primit o cameră la etajul IV. A trebuit să aştept multe luni pînă s-a eliberat o cameră. La vremea respectivă toate cele 135 de camere erau locuite. Cînd ne-am mutat eram peste 200 de persoane în bloc, aveam confort, apă caldă, căldură, iar bucătăria şi baia erau spaţii comune. Din ce îmi amintesc chiria era modică şi ultima factură la utilităţi a fost de 950 lei. Majoritatea chiriaşilor erau familii cu doi şi trei copii. În 2004 am rămas cîteva familii în bloc pentru că restul au fost evacuate pentru datoriile acumulate. Îmi amintesc de asemenea, că ne-am rugat de proprietar să ne lase să locuim pînă ne găsim o altă locuinţă. Toţi care am rămas ne-am mutat la parterul imobilului pentru că proprietarul a blocat accesul la etaj. Din acel moment am rămas fără gaz, apă, doar curent electric mai aveam. În aceste condiţii la sfîrşitul lunii februarie 2009 am părăsit imobilul” a spus Violeta C, fostă chiriaşă. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 63 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4699974

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare