Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Top Expert chemat la bară de Municipiul Făgăraş
Top Expert chemat la bară de Municipiul Făgăraş Email
Marţi, 21 August 2018 11:59

Ecoterm SA funcţionează fără un administrator special, iar administratorul judiciar refuză să convoace AGA Top Expert acuzat de rea credinţă în cazul insolvenţei Ecoterm

     La Ecoterm SA problemele nu se mai termină. Făgărăşenii care mai depind de agentul termic furnizat de această societate pentru încălzirea locuinţelor şi a apei, dar şi acţionarul unic, Municipiul Făgăraş, stau la mîna conducerii acestei societăţi aflată în insolvenţă de peste 7 ani şi a administratorului judiciar Top Expert SPRL. În plenul CL Făgăraş de la începutul lunii august 2018, aleşii locali au aflat despre decizia Municipalităţii de a acţiona în instanţă Top Expert pentru a-l determina să convoace adunarea generală şi să numească un administrator special care să-i apere interesele. ,,Top Expert SPRL a refuzat cu rea credinţă să dea curs solicitărilor de convocare AGA deşi este atribuţia exclusivă a acestuia potrivit art. 58 alin. lit. g care prevede printre atribuţiile administratorului judiciar: ,,convocarea, prezidarea şi asigurarea secretariatului şedinţelor adunării creditorilor sau ale acţionarilor, asociaţilor ori membrilor debitorului persoană juridică”. 


Iniţiativa consilierului local Petru Malene
 

      Acţionarul unic al SC Ecoterm SA, Municipiul Făgăraş, a solicitat în repetate rînduri convocarea adunării generale a societăţii în vederea desemnării unui administrator special. Și consilierul local Petru Malene a iniţiat un proiect de hotărîre în acest sens care a fost supus dezbaterii plenului CL Făgăraş din data de 8 august 2018 şi care a fost votat în unanimitate. La Ecoterm SA postul de administrator special a rămas vacant în urma demisiei persoanei desemnate de Legislativ în luna octombrie 2017. Conform raportului de specialitate semnat de primarul municipiului, Gheorghe Sucaciu, ,,propunerea de a se adresa administratorului judiciar în vederea convocării AGA are la bază prevederile Legii 31/1990 şi ale Legii 85/2006”. În acelaşi raport, ca de altfel şi în certificatul constatator emis de ORC Braşov, se mai precizează că Top Expert SPRL nu are calitatea de lichidator. 


Mai lucrează Top Expert pentru Ecoterm?
 

     Un alt proiect de hotărîre, iniţiat de această dată de primarul Gheorghe Sucaciu, scoate la iveală neregulile de la Ecoterm SA. Este vora despre promovarea acţiunii de atragere a răspunderii administratorului judiciar Top Expert, în Dosarul nr. 7164/62/2012 în care Municipiul Făgăraş are calitatea de creditor, aflat pe rolul Tribunalului Braşov avînd ca obiect insolvenţa Ecoterm. În proiectul HCL se stipulează ca şi motiv refuzul administratorului judiciar de a convoca AGA la Ecoterm în scopul numirii unui nou administrator special. Au fost înregistrate o serie de adrese pe care Municipalitate le-a remis administratorului judiciar Top Expert prin care cerea convocarea AGA, dar toate au rămas fără răspuns. Este vorba despre adresele din datele de 30 mai 2018, 8 iunie, 14 iunie, 27 iunie, 18 iulie. În adresa nr. 17361/30.05.2018 de exemplu, acţionarul unic a solicitat administratorului judiciar Top Expert SRPL atît convocarea AGA pentru data de 6 iunie 2018, dar şi operarea modificărilor la Registrul Comerţului, după demisia lui Iosif Baki înregistrată la data de 16 aprilie sub numărul 12190.

Un pic de istorie a insolvenţei Ecoterm
 

     Insolvenţa Ecoterm s-a înregistrat în 2012 prin dosarul nr. 7164 deschis la Tribunalul Braşov în care Municipiul Făgăraş avea calitatea de creditor împotriva Ecoterm. A fost desemnat administrator judiciar pentru Ecoterm, Top Expert SPRL la data de 5 noiembrie 2012, societate reprezentată de asociatul coordonator Marian Brescan. De atunci pînă la zi au fost numite cu acordul Top Expert pe funcţia de administrator special mai multe persoane: Mara Hordean, Botu Marcel, Ungur Arthur George, Greavu Marius Cornel, Tişcă Marius, iar Baki Iosif a fost numit de Municipalitate. În prezent această funcţie este vacantă. La Primăria Făgăraş s-a înregistrat o solicitare pentru ocuparea acestei funcţii la data de 23 mai 2018 din partea Aurorei Blendea, cerere rămasă nesoluţionată. Reamintim că la Ecoterm SA s-a declanşat procedura de insolvenţă din cauza datoriilor înregistrate de-a lungul timpului. Un investitor care a construit o centrală de cogenerare a plătit datoriile Ecoterm cu scopul de a deveni acţionar majoritar, dar tranzacţia nu a fost înregistrată la Registrul Comerţului, aşa cum arată un certificat constatator eliberat de RC Braşov la data de 7 august 2018. Pe de altă parte, Ecoterm SA continuă să factureze taxa pe ţeavă locatarilor de la bloc indiferent dacă au sau nu contract de prestări servicii încheiat cu Ecoterm. (Lucia BAKI)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 66 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4699968

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare