Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Concurs de ciclism la Beclean
Concurs de ciclism la Beclean Email
Luni, 03 Septembrie 2018 20:38

 

Ovidiu Nodea, concurentul de la Paris-Brest-Paris, a jurizat competiţia organizată de Primăria Beclean şi Parohia Ortodoxă Beclean  Printre cei 70 de concurenţi au fost şi primarul Claudiu Motrescu, viceprimăriţa Anca Trâmbiţaş şi preoteasa Doina Cişmaş

     Competiţia de ciclism ,,Ovidiu Nodea",

 ediţia I, a avut loc miercuri, 29 august 2018, la Beclean. Între orele 9.00 şi 12.00 amatorii de ciclism din comună s-au aliniat la linia de start şi au parcurs traseele stabilite de organizatori. Primăria Beclean şi Parohia Ortodoxă Beclean au organizat evenimentul, iar juriul a fost coordonat de Ovidiu Nodea, localnicul stabilit în Italia care a concurat la cele mai cunoscute concursuri internaţionale de ciclism. În juriu au fost implicaţi şi profesorii din comună. Concurenţii au pedalat pe trasee de 600 metri pînă la 5 km pe raza satului Beclean şi pînă la Hurez. S-au înscris în concurs 70 de persoane din Beclean, Luţa şi Hurez care au concurat pe secţiuni în funcţie de vîrstă şi sex. Au intrat astfel în competiţie copiii de la 3 la 7 ani, o altă grupă de vîrstă a fost de la 7 la 12 ani, alta de la 12 la 16 ani, iar ultima categorie a adunat persoane de la 16 ani în sus, inclusiv adulţi. 


Premii şi diplome
 

     Cei mai buni au fost recompensaţi cu diplome şi premii. Copiii au primit pachete cu dulciuri şi diplome acordate de Primăria Beclean. Parohia Beclean şi preotul paroh Gheorghe Cişmaş au acordat premii în bani primilor 3 clasaţi de la fiecare grupă. Astfel, pentru locul I s-a acordat un premiu de 50 lei, pentru locul II 40 lei, iar locul III 30 lei. Au pedalat şi primarul Claudiu Motrescu care la final s-a clasat pe locul IV. La categoria feminină, viceprimăriţa Anca Trâmbiţaş a obţinut locul I, Camelia Motrescu, consilier în primărie, locul II, iar preoteasa, Doina Cişmaş, locul III. Premierea s-a organizat în părculeţul din satul Beclean. ,,Această manifestare a avut un dublu scop. Participanţii au avut ocazia să socializeze, dar a fost şi o acţiune de mişcare benefică pentru dezvoltarea fizică şi intelectuală. Am profitat de prezenţa lui Ovidiu Nodea, consăteanul nostru care a venit acasă, dar care are experienţă în ciclism şi a participat la multe competiţii internaţionale. Am şi denumit competiţia în onoarea lui. Am pedalat şi eu şi alţi adulţi din comună, a fost o acţiune reuşită, primită cu bine de localnici” a spus primarul comunei Beclean, Claudiu Motrescu.

Ovidiu Nodea si pasiunea sa, bicicleta
 

     Manifestarea de la Beclean n-a fost denumitã întîmplãtor Ovidiu Nodea. Este localnicul care a plecat în Italia în anul 2000 pentru a-si gãsi un loc de muncã stabil care sã-i aducã un trai decent. Cu greu a plecat de acasã, dupã cum spune el, dar n-a gãsit altã solutie dupã ce a ajuns somer de la UPRUC. Ovidiu Nodea a fãcut din bicicletã o pasiune. Dupã ce si-a cumpãrat din economii o cursierã a început si la Milano sã o foloseascã frecvent. ,,Circulam numai cu bicileta. Mergeam la liceu cu bicicleta, apoi la UPRUC unde am lucrat multi ani. Fãceam naveta Beclean-Fãgãras. Cînd se organiza vreun concurs de biciclete eram primul care mã înscriam si mã clasam printre primii. Prin 2010 am reusit sã-mi cumpãr o cursierã. Era dorinta mea de cînd am plecat din tarã. Eram pasionat de biciclete, douã roate, cum spuneam noi. Sînt amintiri frumoase care nu se uitã usor" povestea Ovidiu Nodea în 2015. A continuat sã foloseascã bicicleta si în Italia.
     ,,Fãceam la sfîrsit de sãptãmînã 80-100 de km cu bicicleta. Într-o varã însã am plecat împreunã cu cîtiva italieni sã facem Milano-San Remo, 300 km. Cum zic italienii ,,o clasica". De atunci ne-a venit ideea de randonneur. Anul acesta, 2015, prin primãvarã, un prieten italian mi-a zis de tura din Franta care se organizeazã din 4 in 4 ani. Italianul a subliniat cã niciun român n-a mai participat la PBP. Cred cã asta m-a motivat cel mai mult sã particip. Pentru a te înscrie trebuie sã reusesti sã faci distantele de 200, 300, 400 si 600 de km într-un anumit timp. Ei le numesc ,,Brevete". Reusind sã le termin în timpul stabilit, m-am înscris la Paris-Brest-Paris (PBP)" a declarat într-un interviu Ovidiu Nodea pentru Monitorul de Fãgãras, în 2015. Ovidiu Nodea a participat la PBP 2015 împreunã cu alti 8 români cînd au strãbãtut distanta de 1230 km purtînd steagul României la cascã si pe bicicletã. Ovidiu Nodea a obtinut cel mai bun timp dintre cei 9 români, 71:27 ore, Piciu Viorel - a terminat în 75:52 ore, Socaci Marius - a terminat în 76:27 ore, Boarnici Marius -a terminat în 86:15 ore, Babes Marian - a terminat în 87:59 ore, Tchouala Paul - a terminat în 88 :15 ore, Hodi Stefan - a terminat în 88:31 ore , Iulian Ene - a terminat în 89:35 ore. (L.B.)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 114 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843295

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare