Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Sărăcie combătută cu bani de la buget
Sărăcie combătută cu bani de la buget Email
Luni, 03 Septembrie 2018 20:44

 

Primăria Victoria a acordat ajutoare de urgenţă O adolescentă de 17 ani riscă să-şi piardă vederea dacă nu va fi operată în regim de urgenţă Legislativul de la Victoria va plăti din bugetul local Andreei Nevolnicul costurile tratamentelor Salvaţi de la evacuare de consilierii locali Părăsiţi de mama lor, patru monori vor fi crescuţi de bunici Mama copiilor are o candamnare pentru furt, iar tatăl lor a dat în patima alcoolului


     Trei familii din Victoria au apelat la plenul Consiliului Local Victoria pentru a obţine un ajutor bănesc conferit de prevederile Legii nr. 416 din 2001 privind combaterea marginalizării sociale. Aleşii locali au analizat solicitările în şedinţa ordinară de joi, 30 august 2018, şi au alocat suma de 3.500 lei pentru familiile Nevolnicu Mariana, Dumitru Sebastian şi Gunesch Ioana.
 

Ajutor pentru intervenţie chirurgicală
 

     Nevolnicu Mariana este mama unei minore de 17 ani şi a solicitat ajutor bănesc pentru o intervenţie chirurgicală pentru fiica ei. Andreea Nevolnicu suferă de afecţiuni oculare grave la ochiul drept, fiind diagnosticată cu leucom corneean. Medicii din Făgăraş şi Braşov i-au recomandat un transplant de cornee întrucît afecţiunea se agravează în ritm rapid, iar fata riscă să-şi piardă vederea. În data de 12 septembrie 2018, minora este programată la Centrul Oculus din Bucureşti pentru consultaţie şi speră că atunci se va stabili data intervenţiei chirurgicale. Operaţia de transplant se ridică la 4.000 de euro. Familia Nevolnicu nu poate suporta cheltuielile operaţiei pentru că veniturile sînt modeste şi provin doar din munca cu ziua. Consilierii locali au fost impresionaţi de acest caz şi au decis să ajute acestă familie. ,,Trebuie să ajutăm această familie, în prima fază alocăm suma de 2.000 lei pentru consultaţia medicală, transport şi apoi o ajutăm şi pentru intervenţia chirurgicală” au spus consilierii locali.

La un pas de executare silită
 

     O altă solicitare a fost a lui Dumitru Sebastian care cere un ajutor bănesc pentru problemele de sănătate grave ale soţiei. Familia Dumitru are şase copii, patru locuiesc cu părinţii, iar doi au fost abandonaţi în spital, motiv pentru care s-au stabilit măsuri de protecţie în plasament la asistenţi maternali. Dumitru Elena, mama copiilor, a suferit o intervenţie chirurgicală în luna iulie a.c., la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Femeia de 37 de ani a fost diagnosticată cu o boală gravă. Venitul lunar al familiei Dumitru este de 1.917 lei, din care salariul femeii de 1.431 lei şi alocaţiile copiilor în sumă de 486 lei. Această familie locuieşte cu chirie pe strada Salcîmilor, într-o garsonieră din blocul de nefamilişti şi figurează în evidenţele Primăriei Victoria ca rău platnică avînd o datorie de 6.000 lei la chirie şi utilităţi. Din cauza datoriilor familia Dumitru va fi evacuată. ,,Din această familie singura care muncea era Elena, mama copiilor, însă acum este bolnavă. În curînd familia Dumitru va fi evacuată din garsonieră pentru că a acumulat datorii mari la utilităţi. Are datorii la gaz şi din această cauză riscă să rămînă fără gaz metan, tot palierul. În această situaţie trebuie să-i ajutăm” a spus viceprimarul Cristina Bratu. Aleşii urbei au alocat suma de 1.000 lei.

Și-a abandonat copiii
 

     Patru minori din Victoria au fost abandonaţi de părinţi în luna august a.c., şi sînt în grija bunicilor materni. Acest caz a ajuns în atenţia reprezentanţilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov. Constantin Emanuel de 6 ani, Amalia Elena de 4 ani, Sebastian Florin de 3 ani şi Ioana de un an, sînt cei patru copii ai lui Elena Gunesch. Femeia a plecat de acasă, abandonîndu-şi copiii. În data de 13 august a.c., tatăl copiilor, Simindreanu Beniamin, a ajuns la Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Victoria şi a anunţat că Elena Maria Gunesch, concubina lui, şi- a părăsit domiciliul şi copiii. În aceeaşi zi, asistenţii sociali s-au deplasat la domiciliul familiei de pe strada Stadionului, nr. 12, de la parterul imobilului, şi au găsit copiii murdari, neîngrijiţii, iar tatăl acestora se afla în stare de ebrietate. Bărbatul a declarat că nu poate avea grijă de copii şi vrea să-i interneze într-un Centrul de plasament. Avînd în vedere că minorii se află într-o situaţie de risc, Primăria Victoria a sunat la DGASP Braşov instituirea unei măsuri de protecţie socială în regim de urgenţă. Răspunsul Instituţiei braşovene a şocat asistenţii sociali de la Victoria întrucăt la nivelul judeţului Braşov nu există niciun asistent maternal disponibil. ,,Ne-am deplasat pe strada Muncii la bunici materni şi ne-am rugat să ia copiii în plasament. Minorii erau murdari, flămînzi şi dezbrăcaţi. I-am ajutat şi noi cu o sumă de bani, alimente şi haine, însă nu este suficient. Bunicii trăiesc din ajutor social de 255 lei pe lună şi nu au posibilitatea să-i întreţină” a spus voceprimarul Cristina Bratu. După mai multe discuţii aleşii urbei au aprobat un ajutor financiar de 500 lei. În data de 21 august a.c., la Victoria au ajuns doi reprezentanţi de la DGASPC Braşov din cadrul serviciului de intervenţii în caz de urgenţă şi au stabilit măsura de plasament a minorilor la bunicii Gunesch Ioana şi Otto de pe strada Muncii. Aceştia vor beneficia de alocaţie de plasament de 600 lei pentru fiecare copil/ lună, doar după ce se va emite decizia de plasament. ,,Părinţii Gunesch Elena Maria şi Simindreanu Beniamin Emanuel beneficiază de un program social în cadrul Bisericii Creştine Baptiste ,,Sfînta Treime ” şi sînt ajutaţi cu alimente, haine şi alte bunuri. Sperăm că vor depăşi aceste problemele şi se vor ocupa de creşterea şi educarea minorilor” a spus consilierul local Timotei Stînea Valentin.
 

Mama cercetată penal
 

     Gunesch Elena Maria de 27 de ani şi-a abandonat copiii în mai multe rînduri în perioada iulie – august 2018. Aceasta susţine că concubinul o agresa fizic şi verbal şi din acest motiv pleca de acasă. În urmă cu trei ani, mama copiiilor a fost cercetată penal şi condamnată 1,4 ani cu închisoare pentru săvîrşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat. În baza art. 91 din Codul penal s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere de 3 ani. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 83 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843962

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare