Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Tot mai multe firme se închid
Tot mai multe firme se închid Email
Marţi, 04 Septembrie 2018 07:37

      Mai mult de 179 de firme din judetul Brasov au intrat în insolventã în perioada ianuarie-iulie 2018, asa cum aratã o statistic întocmitã de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Au apelat la aceastã procedurã 179 de companii, în crestere cu 16,23%, comparativ cu aceeasi perioadã a anului precedent, cînd au fost înregistrate 154 de insolvente. Numai în luna iulie 2018, în judetul Brasov au intrat în insolventã 17 întreprinderi. Pe de altã parte, în primele sapte luni din acest an, 338 de companii din judet si-au suspendat activitatea, în crestere cu 1,81%, comparativ cu aceeasi perioadã a anului 2017. De asemenea, 1.399 de firme si-au radiat activitatea, în crestere cu 1,75%, comparativ cu aceeasi perioadã a anului precedent, iar alte 637 de întreprinderi si-au dizolvat activitatea, în scãdere cu 13,22%, comparativ cu aceeasi perioadã a anului trecut. În aceeasi perioadã, în judetul Brasov au fost înmatriculate 2.261 de firme noi, în scãdere cu 18,40%, comparativ cu perioada ianuarie-iulie 2017, au fost înfiintate 11 întreprinderi familiale, 152 de întreprinderi individuale, 387 de persoane fizice autorizate si 1.709 de societãti cu rãspundere limitatã. La 31 iulie 2018, în judetul Brasov existau 39.245 de comercianti activi din punct de vedere juridic, în crestere cu 3,63%, comparativ cu aceeasi perioadã a anului precedent. Din totalul întreprinzãtorilor, 29.672 sunt persoane juridice si 9.573 sunt persoane fizice autorizate.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 132 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843296

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare