Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Marţi, 04 Septembrie 2018 07:54

Au devenit proprietari
 

     Aleşii locali din Victoria au aprobat vînzarea a două locuinţe din fondul locativ de stat către titularii contractelor de închiriere. Este vorba despre apartamentele situate pe strada Viitorului, blocurile 3 şi 24. Preţul de vînzare a fost stabilit conform rapoartelor de evaluare nr. 12819 şi nr. 12820 din 25 iulie a.c. Zămăcău Elena şi Costachi Mihai Valentin vor deveni proprietarii apartamentelor după ce vor achita către bugetul local suma de 5.600 lei şi respectiv 5.530 lei.


Locuinţe repartizate
 

     În plenul şedinţei ordinare de la sfîrşitul lunii august 2018, aleşii locali au repartizat două locuinţe din fondul locativ de stat. Este vorba despre camera nr. 6 din blocul 20 de pe strada Stadionului şi camera nr. 1 din blocul nr. 4 de pe strada Salcîmilor. Comisia pentru repartizarea locuinţelor a analizat 21 de cereri şi a repartizat cele două locuinţe pentru Puţan Maria Nicoleta şi Dumitru Niculae care au obţinut după evaluarea cererilor, 21 şi respectiv 18 puncte. La sediul Primăriei Victoria există cereri depuse încă din 2012 pentru obţinerea unei locuinţe din fondul locativ de stat. Cele mai multe cereri au fost înregistrate anul trecut.


Vacanţă pentru copii de la Casa Maria
 

     Copiii de la Centrul de plasament ,,Casa Maria” din Făgăraş şi-au petrecut vacanţa mare în tabere la munte şi la mare, dar şi peste hotare. În perioada 25 – 31 august 2018, 11 copii cu vîrste cuprinse de la 7 la 17 ani au participat într-o tabără la Costineşti. Tabără a fost organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov pentru copiii premiaţi la şcoală. ,,Copiii au plecat cu trenul din Gara Braşov însoţiţi de un educator. Minorii s-au întors acasă, vineri, 31 august 2018” a spus educatorul, Simona Suciu. Alte 12 fete au petrecut vacanţa la familii din Irlanda şi Olanda, nouă minore au fost în Irlanda în perioada 23 iulie – 16 august a.c., iar alte trei au fost în Olanda în perioada 18 iulie – 8 august 2018. 16 fete de la Centrul de plasament ,,Casa Maria ” au fost în tabără la Zărneşti şi 27 de copii de la Centrul de plasament ,,Floare de Colţ” au fost în tabără la Lotrioara.


Membri în CA de la şcoli
 

     Aleşii locali din Victoria au aprobat în plenul de la sfîrşitul lunii august 2018, proiectul de hotărîre cu privire la desemnarea pentru anul şcolar 2018 – 2019 a reprezentanţilor Consiliului Local Victoria în Consiliile de administraţie şi în Comisiile pentru evaluarea şi asigurarea calităţii din unităţile de învăţămînt preuniversitar de stat din Victoria. Șase consilieri locali au fost desemnaţi în cele patru unităţi de învăţămînt. La CT ,,Dr. Alexandru Bărbat” au fost desemnaţi doi reprezentanţi din consiliul local: Adriana Saftiuc şi Traian Tabacu. La Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” au fost desemnaţi Daniel Stanea şi Ioan Miclea, la Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă Victoria a fost desemnat Timotei Stînea Valentin, iar la Clubul Copiilor Octavian Smădu.


Trupul copilului nu a fost găsit
 

     Pompierii făgărăşeni nu au încetat căutările în cazul copilului de 5 ani, dispărut în seara de 20 iulie 2018, în rîul Berivoi. ..Acţiunea de căutare a continuat zilnic pe rîurile Racoviţa şi Berivoi, dar şi în rîul Olt. Malurile rîurilor Racoviţa şi Berivoi au fost răscolite în speranţa că îl vom găsi. Începînd de marţi, 4 septembrie a.c., scafandrii de la ISU Braşov au revenit la rîul Olt pentru a relua căutările” a spus comandantul Detaşamentului de Pompieri din Făgăraş, Dorin Moldovan. Reamintim că Marian Nănoacă avea 5 ani şi se afla în căruţă cu tatăl lui cînd au vrut să treacă apa învolburată a Berivoiului pentru a tăia iarbă de pe celălalt mal. Numai că atelajul s-a răsturnat şi ei au căzut în apă. Tatăl, Cornel Racoviţă, a fost salvat de pompierii, dar copilul a fost dus de ape şi nu a mai fost găsit.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 131 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843297

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare