Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Consultaţii medicale gratuite
Consultaţii medicale gratuite Email
Marţi, 11 Septembrie 2018 10:39

     În perioada 3 – 5 septembrie a.c., cinci medicii din Sibiu, ajutaţi de asistenţi medicali din SUA au consultat la Victoria peste 200 de pacienţi. Au organizat acţiunea Biserica Creştină Baptistă ,,Sfînta Treime” din Victoria în colaborare cu o biserică din Statele Unite ale Americii. ,,Proiectul are la bază o motivaţie creştină care vine în ajutorul oamenilor. Pacienţii au primit consultaţii medicale şi tratamente gratuite. Acest proiect umanitar se derulează de cîţiva ani, iar pacienţii sînt foarte mulţumiţi. Proiectul a devenit o tradiţie la Victoria, însă în acest an am ales ca loc de desfăşurare a acţiunii Casa de Cultură şi nu sediul bisericii. Unii oamenii sînt reticienţi şi se leagă de Biserica Creştină Baptistă, din acest motiv am hotărît ca acest proiect să se desfăşoare într-un alt spaţiu” a spus pastorul Valentin Timotei Stînea. Luni, 3 septembrie a.c., în jurul orei 15.00 au fost consultaţi primii pacienţi în cabinetele medicale mobile amplasate în incinta Casei de Cultură. Cinci medici de la Sibiu au venit la Victoria: un ortoped, un medic internist, un oftalmolog, un pediatru şi un medic generalist. ,,Nu ne aşteptam să fie atîta lume, am auzit de la o vecină că la Casa de Cultură o echipă de medici specialişti de la Sibiu oferă consultaţii gratuite. Am stat la rînd şi am ajuns la o asistentă medicală care făcea triaj medical: tensiune, puls, glicemie, greutate. Apoi am ajuns la medicul internist, i-am spus ce probleme am şi mi-a recomandat un regim alimentar şi un tratament. Am fost consultată şi de un medic oftalmolog şi am primit ochelari de vedere. Ochelarii mei sînt de mulţi ani şi trebuiau schimbaţi, dar nu mi-am permis să dau cîteva sute de lei pe ochelari” a spus Mariana M. de 63 de ani din Victoria. Medicii, asistenţii medicali, farmacistul, plus alţi tineri care au participat la acest proiect medical au făcut muncă voluntară. ,,De multe ori am spus că nu contează religia, contează ce poţi face pentru cei din jur care au nevoie de ajutor” a mai spus pastorul Timotei Stînea. Majoritatea pacienţilor au fost pensionari şi copii. Echipa de medici, asistenţi medicali, farmacist şi voluntari şi-au continua activitatea în perioada de 6 şi 7 septembrie 2018 în Rodbav şi în Merghindeal.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 126 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843301

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare