Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Hram la Mănăstirea Făget-Boholţ
Hram la Mănăstirea Făget-Boholţ Email
Marţi, 11 Septembrie 2018 10:41

     Mănăstirea Făget Boholţ de pe Dealul Galaţiului a sărbătorit hramul sâmbătă, 8 septembrie 2018, de praznicul ,,Naşterii Maicii Domnului”. Este cel de-al doilea hram al locaşului de cult se sărbătoreşte de ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. Conform tradiţiei, începînd cu ora 8.00 s-a sfinţit apa, după care s-a oficiat Sfântul Maslu. Apoi credincioşii au participat la Liturghie care a fosr săvîrşită de IPS Ilarion Făgărăşeanul şi un sobor de preoţi. Evenimentul a continuat cu o masă oferită de stăreţia mănăstirii pentru toţi participanţii. Mănăstirea Făget Boholţ a devenit o oază de linişte într-un loc deosebit pe care Părintele Arsenie Boca l-a stabilit într-unul din drumurile sale în satul Boholţ, la enoriaşi. Construcţia mănăstirii a început în 1993, cu un paraclis din lemn care se vede şi astăzi şi care are hramul ,,Naşterea Maicii Domnului”. În anul următor s-a ridicat biserica cu hramul Împăraţilor Constantin şi Elena, iar după alţi ani biserica mare şi chiliile ce o înconjoară. Două măicuţe s-au ocupat de edificarea locaşului, Teodora şi Pantelimoana, dar au avut sprijinul autorităţilor făgărăşene şi a multor oameni de bine din zonă sau de aiurea. . Acum se pictează interiorul bisericii. Într-o linişte deplină, doi pictori, soţ şi soţie, aşează pe pereţi imaginile sfinţilor în culori vii. ,,Acest loc pe care s-a ridicat mănăstirea se numeşte Dealul Crucii. Aici a fost cîndva o mare pădure de fagi, care în timp s-a distrus. Locul poartă această denumire pentru că aici era ieşirea din tunelul subteran care venea din Cetatea Făgăraşului şi care se bifurca spre Hălmeag şi spre Cincu. Tot din acest loc se pleca pe front şi în primul şi în al doilea război mondial. Pe atunci drumul era undeva în vale, actualul drum a fost croit de nemţi şi de italieni. Mănăstirea are un larg orizont, al întregii Ţări a Făgăraşului, de la Perşani pînă la Victoria " au spus măicuţele. După 25 ani de şantier, mănăstirea oferă astăzi linişte şi mîngîere tuturor credincioşilor ce-i trec pragul, dar munca aici, continuă.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 139 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843296

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare