Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Drama celor patru minori părăsiţi de părinţi
Drama celor patru minori părăsiţi de părinţi Email
Marţi, 18 Septembrie 2018 07:54

 

Fraţii Gunesch, toţi minori, au fost părăsiţi de părinţi într-o locuinţă insalubră şi flămînzi Copiii, cel mai mare de 6 ani şi mezinul de un an, au ajuns în grija bunicilor materni Părinţii minorilor sînt la un pas de evacuare din cauza datoriilor

     Deveniseră o obişnuinţă pe strada Stadionului din Victoria imaginea a patru copilaşi care se jucau singuri în stradă de dimineaţa pînă seara. Locatarii din zonă le mai ofereau cîte o bucată de pîine şi un pahar cu apă. Erau murdari şi flămînzi, dar se ocroteau unul pe celălalt.

 Emanuel care are doar 6 ani şi Amalia de 4 ani le asigurau, atît cît se pricepeau, protecţie celor doi fraţi mai mici, Sebastian de 3 ani şi Ioanei de un an. Seara erau chemaţi în casă de tatăl lor care venea de la munca cu ziua, Mama lor era văzută însă foarte rar. Imaginea copiilor neîngrijiţi i-a impresionat pe vecinii care au alertat asistenţii sociali din Primăria Victoria. Au fost preluaţi de bunicii materni după ce autorităţile s-au sesizat. De puţin timp, micuţii sînt mai îngrijiţi, dar plîng după mama lor care însă este insensibilă la drama pruncilor pe care i-a adus pe lume.
 

Evacuaţi pentru neplata unei chirii modice
 

     Gunesch Elena Maria şi concubinul Simindreanu Beniamin Emanuel vor fi evacuaţi din locuinţa de pe strada Stadionului, nr. 12, pentru că nu au achitat chiria lunară la Primăria Victoria. Tot din acest motiv, Primăria nu le-a prelungit contractul de închiriere, somaţiile de plată curgînd încă din anul 2015. De atunci soţii Gunesch ignoră acţiunile primăriei şi locuiesc ilegal în apartament. Situaţia s-a agravat abia după ce soţii Gunesch şi-au abandonat cei patru copii minori, iar Primăria Victoria a decis să-i evacueze. ,,Nu au fost evacuaţi pînă acum pentru că ne-a fost milă de copii, dar acum aceştia sînt în grija bunicilor materni. Ce doi adulţi vor fi evacuaţi din imobil. Executorul a fost la uşa lor, însă nu i-au găsit acasă. În această familie s-au înregistrat multe scandaluri, iar copiii au avut de suferit şi au fost neglijaţi. Mama copiilor, Elena Maria Gunesch, a refuzat repartiţia unei alte camere declarînd că pruncii lor vor rămîne în grija bunicilor” a spus viceprimarul Cristina Bratu. Constantin Emanuel are 6 ani, Amalia Elena are 4 ani, Sebastian Florin are 3 ani şi Ioana are un an. Din data de 14 august a.c., minorii locuiesc cu bunicii materni, pe strada Muncii.

Au trăit în condiţii mizere
 

     Cei patru copii şi părinţii acestora locuiau într-o singură cameră de la parterul imbobilului nr. 12 de pe strada Stadionului. Uşa locuinţei sta tot timpul deschisă pentru că nu avea iver, doar la plecarea pentru mai mult timp era improvizat un lacăt. De cum păşeşti în holul locuinţei te izbeşte un miros insuportabil, iar în cameră trebuie să-ţi acoperi faţa cu o mască. Vecinii au făcut deseori reclamaţii la Primăria Victoria pentru ca asistenţii sociali să intervină. ,,Și-au bătut joc de aceşti copii, rămîneau singuri în casă, tatăl pleca la muncă, iar mama pleca la plimbare. Ore în şir rămîneau nesupravegheaţi, se jucau singuri în faţa blocului. În camera lor nu poţi intra, te izbeşte un miros greu de suportat. Noi am solicitat de la Primărie o remorcă, să aruncăm bunurile depozitate pe holul imobilului, dar va trebui să intervină şi în camera acestora. Acolo nu s-a făcut cureţenie de ani de zile, iar noi nu mai suporăm mizeria pentru că riscăm să ne îmbolnăvim. Ne-am certat cu ei de multe ori, ne-am umplut de gîndaci, dar ei nu sînt deranjaţi de mizeria în care trăiesc. Bine că au scăpat copiii din acest focar de infecţie” au spus vecinii.

Daţi în plasament bunicilor
   

 

 

     ,,Fiica mea, nu a avut grijă de copii, erau murdari, dezbrăcaţi şi plini de păduchi. Nu mi-a venit să cred în ce hal miroseau. I-am tuns, i-am spălat, apoi le-am cumpărat haine. Îmi este greu, dar nu am ce face, nu-i puteam lăsa la casa de copii. În primele zile au plîns după părinţi, nu voiau să doarmă, nu voiau să mănînce, dar acum s-au obişnuit. Ne descurcăm la limită pentru că venitul lunar este format din ajutorul social de 255 lei pe lună, plus alocaţia de 400 lei şi susţinerea familiei de 328 lei. Elena este fiica mea, dar nu este conştientă de această situaţie şi nu o interesează soarta copiilor. Din cînd în cînd mai trece pe la noi şi aduce dulciuri copiilor. Luni, 10 septembrie a.c., am dus copiii la grădiniţă. Educatoarele mi-au spus că miroseau îngrozitor, nu erau spălaţi şi nu te puteai apropia de ei” a spus bunica fraţilor, Ioana Gunesch. În prezent bunicii copiilor se află în vizorul DGASPC Braşov pentru stabilirea măsurii de plasament. Dacă această formalitate va fi finalizată, pentru fiecare copil bunicii vor primi cîte 600 lei lunar. Cu alte cuvinte, veniturile lunare ale bunicilor vor creşte cu 2.400 lei lunar începînd cu luna octombrie. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 127 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843301

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare