Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Luna concursurilor, la Spital
Luna concursurilor, la Spital Email
Marţi, 18 Septembrie 2018 08:19

      După ce a fost schimbată conducerea Spitalului Municipal Făgăraş luni, 6 august 2018, prin dispoziţe dată de primarul municipiului, Gheorghe Sucaciu, noua echipă managerială spune că se vor organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante în cursul lunii septembrie 2018. Astfel, HCL adoptată în plenul CL Făgăraş de la sfîrşitul lunii iulie a.c. va fi pusă în practică. Numai că, deocamdată, au fost anunţate concursuri, aşa cum spune conducerea spitalului, pentru posturile de spălătoreasă, şofer şi infirmiere. ,, Este vorba despre un post de spălătoreasă, cinci posturi de îngirjitoare pentru Compartimentul bucătărie dietetică, farmacie, bloc operator și două la Secția de chirurgie. Pe lista posturilor vacante mai sînt şi două posturi de șofer la Compartimentul de hemodializă” spun surse din spital. Reamintim că unitatea spitalicească este condusă, începînd cu data de 6 august 2018, de managerul Persida Țâmboiu, cea care a ocupat funcţia de director economic, în locul dr. Liliana Beldescu căre a asigurat interimatul. Director medical a fost numit dr. Mihaela Pandrea în locul dr. Ioan Tiseanu. Pe funcţia de director economic a ajuns Dorina Haneş, care a fost director economic la SC Viromet SA din Victoria pînă în luna iulie.

Regulamente de concurs
 

     Aşa cum arată atît solicitarea Spitalului, dar şi aprobarea consilierilor locali, unitatea spitalicească trebuie să organizeze concursuri de ocupare a 8 posturi vacante în cadrul unor secţii şi compartimente, 3 medici specialişti, 2 şoferi, o spălătoreasă, un magaziner şi o îngrijitoare în loc de asistente medicale şi infirmiere. Pentru funcţia de manager, Consiliul de administraţie al unităţii spitaliceşti a întocmit un Regulament de organizare şi desfăşurare a concursului. Poate fi manager al spitalului din Făgăraş un medic, un economist sau un jurist care are vechime de 2 ani în activitate şi care să mai deţină o diplomă a unor cursuri de perfecţionare în management ori master ori doctorat. Comisia de concurs va fi condusă de preşedintele CA, secretar va fi un membru al CA, iar membrii, în număr de doi, vor fi numiţi de CA din rîndul acestuia sau din afară.
Concursul se va desfăşura în două etape, prima eliminatorie referindu-se la selecţia candidaţilor, după care va fi susţinut proiectul de managemnet de fiecare candidat rămas în cursă. Nota minimă de promovare va fi 7.00. Alte 8 posturi vor fi scoase la concurs, dar nu în forma cuprinsă în organigrama spitalului ci sub alte forme. Astfel, 3 posturi de medic vor trece la alt grad, două posturi de asistent medical vor fi înlocuite cu şoferi, alte două posturi de asistent medical vor fi înlocuite cu spălătoreasă şi magaziner, iar un post de infirmieră va deveni post de îngrijitoare.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 141 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843296

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare