Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Topul tăierilor ilegale de păduri
Topul tăierilor ilegale de păduri Email
Marţi, 18 Septembrie 2018 08:21

     Judeţul Braşov ocupă locul al doilea într-un top alcătuit de Greenpeace România în cazul tăierilor ilegale de păduri. La nivel naţional s-au înregistrat 12.487 cazuri de tăieri ilegale, se arată în raportul Greenpeace România, iar Braşovul a avut 762 cazuri, la mare distanţă de primul loc, ocupat de judeţul Mureş, cu 1.511 de cazuri. Cele mai multe cazuri de tăieri ilegale au fost identificate, ca şi în anul anterior, în judeţele: Mureş, 1.511 cazuri (12%), Braşov, 762 de cazuri (6%) şi Olt, 730 de cazuri (6%), iar cele mai puţine au fost înregistrate în judeţele Ialomiţa şi Ilfov, cîâte 22 de cazuri în fiecare judeţ, respectiv Brăila cu14 cazuri. Conform aceluiaşi raporl, valoarea prejudiciului înregistrat în anul 2017 ca urmare a tăierilor ilegale de arbori se ridică la 41.546.406,87 lei la nivel naţional, în creştere cu 5,25% faţă de anul anterior. Valoarea prejudiciului mediu/caz este de 3.327 lei. Cele mai mari prejudicii se înregistrează, ca şi în anul anterior, în judeţul Maramureş, 14.270.960,86 lei, ceea ce reprezintă 34,35% din valoarea prejudiciului înregistrat la nivel naţional. Tot în judeţul Maramureş s-a înregistrat şi cea mai mare valoare a prejudiciului mediu/caz, de 35.063 lei, de circa zece ori mai mare decît prejudiciul mediu/caz la nivel naţional. La la nivelul anului 2017 au fost tăiaţi illegal nu mai puţin de 178.669,41 mc, în creştere cu 26,74% faţă de anul anterior. Mai mult de jumătate din acesta, respectiv 53,97%,provine din judeţele Cluj, Maramureş şi Sibiu. Conform raportului Greeanpeace, în anul 2017 au fost confiscate 1.465 de mijloace de transport folosite pentru transportarea de material lemnos fără provenienţă legală, în creştere cu 27,83% faţă de anul anterior. Cu 59 de vehicule confiscate, Braşovul se clasează pe locul al 7-lea în acest top.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 133 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843298

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare