Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Comuna Viştea somată să-şi înfiinţete un serviciu de apă
Comuna Viştea somată să-şi înfiinţete un serviciu de apă Email
Marţi, 25 Septembrie 2018 12:56

 

800 de abonaţi ai Aromapa Serv Ucea vor trece la comuna Viştea ,,Serviciul public de apă de la Viştea va fi falimentar încă de la înfiinţare din cauza rău-platnicilor” Cel mai mic preţ la apă din Ţara Făgăraşului, 1,36 lei/mc

     Cele mai mici tarife la apa potabilă livrată în Ţara Făgăraşului le practică SC Aromapa Serv Ucea, doar 1,36 lei/mc. De peste cinci ani beneficiază de aceste tarife abonaţii societăţii din comunele Ucea şi Viştea.

 Numai că ANRSC a somat societatea să-şi reglementeze situaţia privind aria de activitate încă de anul trecut, referindu-se la furnizarea apei porabile către alte comune decît cea în care-şi are sediul administrativ. Aşa se face că Aromapa Ucea şi-a notificat abonaţii din comuna Viştea, respectiv din satele Viştea de Sus, Viştea de Jos şi Olteţ, să-şi găsească alt furnizor, iar distribuţia le va fi asigurată pînă la limita comunei. Notificările au fost remise începînd din luna iulie 2018, iar de la 1 octombrie 2018, Aromapa va rezilia toate contractele cu aceşti abonaţi. Este vorba despre 800 de abonaţi din cele trei sate care vor fi preluaţi de serviciul ce se va înfiinţa la Viştea.
 

Notificări pe bandă rulantă
 

     Aşa intră în rol Primăria Viştea care a ignorat pînă acum toate avertismentele societăţii Aromapa privind înfiinţarea unui serviciu propriu de furnizare a apaei potabile. ,.Ca urmare a modificărilor legislative apărute în domeniul furnizării apei potabile, vă înştiinţăm că începînd cu data de 1 octombrie 2018, contractul de furnizare apă potabilă încheiat de societatea Aromapa Serv SRL cu dumneavoastră încetează în baza articolului 16, lit.c. Din data de 1 octombrie 2018, serviciul de furnizare a apei potabile va aparţine comunei Viştea şi urmează să fie preluat de către Comuna Viştea” se arată în notificările primite de abonaţi. Acestea au fost semnate de directorul societăţii şi de fiecare abonat.

Înfiinţarea serviciului de apă în comuna Viştea
   

 

 

     Obligat de această situaţie, primarul comunei Viştea, Florin Ioani, a supus aprobării plenului CL Viştea din luna septembrie 2018 un proiect de hotărîre privind înfiinţarea unui serviciu propriu de apă. Aşa cum explică primarul, acest serviciu va fi falimentar încă de la înfiinţare întrucît mulţi abonaţi nu-şi achită concumul de apă. ,,Legea s-a schimbat şi comuna Ucea nu ne mai poate livra apă potabilă. Aşa vom înfiinţa un serviciu de apă la care vor lucra trei angajaţi, un sef de serviciu, un contabil şi un casier-cititor. Va fi foarte greu cu cititul contoarelor, cu încasarea banilor, dar şi cu reparaţiile la reţeaua de apă. Societatea nou înfinţată poate intra foarte repede în faliment” a spus primarul Ioani Florin. În comuna Viştea există o categorie de persoane care nu şi-au pătit facturile de apă potabilă de ani de zile.

Riscă şă-şi piardă licenţa
 

     ,,Dacă noi nu ne rezolvăm situaţia riscăm să pierdem licenţa de transport şi de distribuţie apă. Din noiembrie 2016 s-a trimis adresă către Primăria Viştea specificîndu-se situaţia însă nu s-au luat măsurile necesare. Primăria trebuie să-şi facă un serviciu propriu pentru că noi nu mai putem face distribuţie pentru abonaţii din comuna Viştea. Această comună nu s-a implicat pînă noi nu am trimis notificări la abonaţi. De exemplu, Comuna Drăguş şi-a înfiinţat un serviciu de apă propriu încă din 2013, iar noi le transportăm apa pînă la limita de proprietate” a spus directorul Mardan Gheorghe, de la Aromapa Serv SRL. Cantitatea de apă care pleacă lunar din staţia de filtrare de la Sumerna este de 85 mii de metri cubi de apă. Din staţia Sumerna se alimentează cu apă potabilă prin SC Aromapa Serv SRL oraşul Victoria, comuna Drăguş, comuna Ucea şi comua Viştea. Preţul practicat de SC Aromapa Serv este de 1 leu/mc pentru transport şi 36 bani/mc pentru distribuţie. Preţul la apă nu s-a modificat de 5 ani.

Șapte ani de activitate
   

 

 

     SC Aromapa Serv SRL s-a înfiinţat în luna mai 2011, ca societate cu răspundere limitată cu unic acţionar Consiliul Local Ucea. La înfiinţare, societatea avea 18 salariaţi , iar acum îşi desfăşoară activitatea 29 de persoane, director, contabil, laborante, muncitori, cititori – încasatori. De la începutul anului societatea publică pe site-ul Primăriei Ucea toate buletinele de analize a apei potabile pe care le realizează atît în laboratorul societăţii, dar şi la Direcţia de Sănătate Publică Făgăraş. ,,Conform Legii 458/2002 avem obligaţia să publicăm buletinele de analize pentru a informa consumatorii despre caşitatea apei. Astfel la început de lună publicăm buletinele de analize pentru parametrii fizico – chimici şi parametrii microbiologici. Conform unui program, avem multe puncte de recoltare a probelor de apă din staţie, din reţeaua de apă din Victoria, dar şi din comunele Ucea, Viştea şi Drăguş” a mai spus directorul Gheorghe Mardan. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 40 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4796274

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare