Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale ,,Şcoală după şcoală” din banii publici
,,Şcoală după şcoală” din banii publici Email
Marţi, 25 Septembrie 2018 13:04

 

27 elevi de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” din Victoria sînt înscrişi la programul ,,Şcoală după şcoală” Primăria Victoria a alocat peste 72.000 de lei de la buget pentru acest program extraşcolar Părinţii elevilor plătesc 250 lei lunar pentru masa copiilor lor
 

     Începînd cu luna octombrie a.c., Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” din Victoria va demara proiectul educaţional ,,Şcoală după şcoală”, în parteneriat cu Primăria Victoria şi Asociaţia părinţilor.

 Finanţarea proiectului va cădea în sarcina bugetului local şi a părinţilor înscrişi în asociaţia de la această unitate de învăţămînt. UAT Victoria a emis HCL nr. 57 din 29 martie 2018 prin care a stabilit bugetul necesat proiectului ce se va implementa în anul şcolar 2018-2019. Astfel, suma totală necesară plăţii profesorilor a fost stabilită la 72.537 lei din care suma de 24.179 lei va fi cheltuită pentru perioada octombrie – decembrie 2018, iar restul sumei, 48.358 lei, pentru ianuarie-iunie 2019. Hrana copiilor înscrişi la proiectul ,,Şcoală după şcoală” va fi suprtată de Asociaţia părinţilor.
 

27 de elevi
 

     27 de părinţi şi-au înscris copiii la programul ,,Şcoală după şcoală” şi vor frecventa orarul după orele de curs. Sînt elevi din ciclul primar. ,,După orele de curs, elevii vor rămîne în şcoală, vor face temele, vor mînca şi apoi vor desfăşura diverse activităţi de învăţare prin descoperire şi aplicaţii practice. Copiii vor fi împărţiţi în două grupe, pe categorii de vîrstă, şi îşi vor desfăşura activitatea în două săli de clasă sub îndrumarea învăţătorilor. Plata dascălilor care se vor ocupa de acest program se va face prin metoda plata cu ora” a spus directorul interimar al liceului, prof. Marioara Deszi.
 

Cinci dascăli voluntari
 

     Programul ,,Şcoală după şcoală” se desfăşoară de luni pînă vineri în intervalul orar 12.00-16.00 astfel: de la 13.00 – 13.45 program masă, 13.45 – 15.00 supraveghere şi îndrumare pentru efectuarea temelor, iar de la 15.00 – 16.00 activităţi recreativ – educative. Vor activa la acest program şi dascăli voluntari. Este vorba despre Ana Gîrbincea, Marioara Deszi, Angela Haneş, Anda Silea, Ciprian Timofte şi inginerul Ion Bîrsan care se va ocupa de iniţierea elevilor la şah.

Au ales cel mai mic preţ
 

     Pentru programul ,,Şcoală după şcoală”, părinţii vor scoate din buzunar cîte 250 lei pentru plata lunară a mesei de prînz. ,,La şedinţa cu părinţii am avut două oferte de preţ de la două restaurante, Armonia şi Paradis. Majoroitatea părinţilor a optat pentru oferta mai mică, cea de la Armonia cu 12 lei/ zi, dar şi pentru că este mai aproape de şcoală. Vom plăti 250 lei pe lună pentru masa de prînz, preţul este bun, iar copiii vor avea un meniu diversificat, la cererea părinţilor. Abia am aşteptat să înceapă pragramul ,,şcoală după şcoală” pentru că am plătit o femeie cu 500 lei pe lună şi venea doar cîteva ore. Acum plătim doar masa copilului cu jumătate din sumă. În cele patru ore, fetiţa mănăncă, îşi face temele şi apoi, împreună cu dascălii, desfăşoară multe activităţi. Pot să spun că sîntem norocoşi pentru că în alte oraşe părinţii plătesc între 500 şi 600 lei pentru un astfel de program” a spus Viorica Harcu, mama unei eleve din clasa a I.

Oferta activităţilor
 

      În cadrul proiectului, părinţii sînt cei care vor alege activităţile pe care le vor urma copiii lor, dar din paleta oferită de şcoală:
- activităţi sportive: fotbal, tenis, handbal, înot şi şah
- limbi străine: germană, franceză, engleză
- program remedial ce se adresează elevilor cu dificultăţi la învăţătură
- program de consolidare adresat elevilor cu ritm lent de învăţare
- program de performanţă: matematică, română
- oră de poveşti: club de lectură
-curiozităţi ale naturii-ştinţifice: biologie, fizică (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 83 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4796281

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare